Starity

Segíts Te is a bajbajutottakon!

2010. június 05. 16:04   |   Szerző: viraag

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hónapon belül másodszor pusztítanak folyóink és kisebb patakjaink az ország egész területén. A legkritikusabb helyzet Borsod megyében van. Azon belül is Edelény, Ócsanálos, Szendrő, Sajóecseg, Arnót és Felsőzsolca településeken.
Emellett a Duna is áradásnak indult és a Dunántúlon is több település víz alá került.

hirdetés
Segíts Te is a bajbajutottakon!

Folyamatosan érkeznek önkéntesek a gátak építéséhez, erősítéséhez. Vállalkozók szerveztek gyűjtést, ruhákat, tartós élelmiszert és innivalót visznek azokba a városokba ahol a legrosszabb a helyzet. A legnagyobb pusztítást a Sajó, a Bódva, a Hernád, valamint a legkisebb patakok végzik és ezek még nem tetőztek. A tetőzést holnapra, azaz vasárnapra várják a szakértők,de addig minimum 50 centis emelkedés várható minden folyón. Az elárasztott helyeken a házak életveszélyesség váltak és több már össze is dőlt.

Ilyen szorult helyzetben az embereknek szükségük van egymásra és arra, hogy segíthessünk bajba jutott társainkon, akiknek az élete munkája veszett oda ebben a borzasztó árvízben.

A Nemzeti Segélyvonal és a Magyar Vöröskereszt a két legnagyobb adománygyűjtő szervezet ami megmozdult az ügy érdekében. A segélyvonal kampányában részt vett Pokorny Lia és Bodrogi Gyula is.

A legutóbb 40 millió forint gyűlt össze, amit a legnehezebb helyzetű városok és falvak közt 4-4 millió forinttal osztottak el. A védekezés azonban ennél sokkal többe kerül.

A Vöröskereszt is várja az adományokat,ők sátrakkal kivonulva a gátakon dolgozókat segítik, főznek nekik, emellett pedig a vállalkozóktól, cégektől érkező felajánlásokat juttatják el a rászorulóknak. A Vöröskereszt eddig 50 millió forintot gyűjtött össze.

A Nemzeti Segélyvonal telefonszáma 1752. Minden hívás 250 Ft-tal járul hozzá a védekezéshez és helyreállításhoz. (ez a szám a Telenor és a Vodafone hálózatóból NEM hívható)

A Vöröskereszt telefonszáma pedig a 1749, 200 Ft-os hívásdíjjal. (ez a szám minden hálózatról hívható).

Akinek csak lehetősége van rá telefonáljon, hogy együtt, segíthessük az ország bajba jutott településeit.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek