Starity

Guano Apes — Bel Air turné 2011

2011. április 26. 16:04   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2009-ben hivatalosan is újraalakult banda Bel Air című 2011-ben megjelent lemezük turnéjával Budapestre is ellátogat. A budapesti koncertállomás a Club 202-ben lesz október 15-én.

hirdetés
Guano Apes — Bel Air turné 2011

Hivatalosan 2009 óta működik ismét a Guano Apes, így a rajongók újra örülhetnek annak is, hogy a legendás német rockbanda ismét Magyarországon fog koncertezni. Megvan a pontos dátum is: Sandra Nasic és rockbandája október 15-én lép fel a budapesti Club 202-ben.

Ha egy csapat nem tud hitelesen visszatérni, akkor korábban megszerzett hírneve könnyen kicsorbulhat és köddé válhat. Így utólag sok régi csapat esetében mondhatjuk, hogy kár volt újrakezdeniük és ismét a rivaldafénybe lépniük. A Guano Apes esetében viszont szó sincs ilyesmiről: 2009-es visszatérésükkel a Nova Rock Fesztiválon tökéletesen sikerült átvinni a lécet. 2003-ban karrierjük csúcsán döntöttek a zenekar szüneteltetése mellett. Ebből nyilvánvalóvá válik, hogy valami nagy dologra készülhetnek, ha újra útra keltek. Immár jól látható, hogy a tagok a „szünet” alatt teljesen felszívták magukat, Ennek egyértelmű bizonyítéka az áprilisban megjelent Bel Air című album, mely méltó a régi klasszikusokhoz.

Az album első kislemeze és videoklipje, az Oh What a Night már most a rádiók és tévécsatornák egyik legjátszottabb dala.


Guano Apes: Oh What a Night (2011)

A Guano Apes 1994-ban alakult, és több mint egy évtizede jelent meg a nemzetközi színtéren. Frissességével teljesen felkavarta a rockzene állóvizét. A Lords of the Boards című megaslágerük abszolút kifejezi azt az eltökéltséget, erőt és lendületet, amivel elindultak a világhírnév felé. A teljesen újszerű gitárstílusuk, valamint Sandra Nasic jellegzetes, erőteljes hangja volt a siker alapköve. Többek között a Sziget Fesztiválon is páratlan hangulatú koncertet adtak több ízben is. Az októberi budapesti koncerten az újdonsült szerzemények mellett kihagyhatatlanok lesznek az olyan nagy slágerek, mint az Open Your Eyes, Big in Japan, No Speech vagy a Dödel Up.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek