Starity

McQueen-kiállítás a Metropolitan múzeumban

2011. április 30. 14:02   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Május és július között önálló kiállítással emlékeznek a New York-i Metropolitan múzeumban az alig egy éve elhunyt Alexander McQueenre.

hirdetés
McQueen-kiállítás a Metropolitan múzeumban

A brit divattervezőt, Alexander McQueent 2010. február 11-én – egy héttel édesanyja eltávozása után – találták holtan otthonában. A zseniális mogul egyedi és csodálatos munkáit világszerte elismerték, halálának egyéves évfordulójára pedig több megemlékezés és videó is készült. Ám a tisztelet lerovásának még ezzel sincs vége, hiszen a közelmúltban a New York-i Metropolitan múzeum is bejelentette, hogy május 4-e és július 31-e között önálló kiállítást szentel McQueennek, ami a Savage Beauty (’Barbár szépség’) elnevezést kapta.

A több mint kéthónapos tárlatra nemcsak első kollekciójának és saját divatházának tervezett darabjaiból válogattak, hanem a Givenchynek készített ruhákból is. A kreációk mellett videókat, fotókat és különböző vázlatrajzokat is meg lehet majd tekinteni.

A kiállítás népszerűsítésére katalógust is összeállítottak, melynek fotóit a híres fényképész, Solve Sundsbo készítette.

Az Alexander-megemlékezésből a leghíresebb divatlap, a Vogue amerikai kiadása sem maradhatott ki. A lap hasábjain olyan híres modellek öltötték magukra a tervező munkáit, mint Karlie Kloss, Coco Rocha, Karen Elson, Caroline Trentini vagy Raquel Zimmermann.

  
Caroline Trentini és Coco Rocha
Fotók: Steven Meisel – Vogue US (2011. május)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek