Starity

Miles Kane szólóban

2011. május 04. 20:08   |   Szerző: Mrs. Frankenstein

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Last Shadow Puppets „feleként” emlegetett Miles Kane hétfőn jelenteti meg első szólóalbumát Colour of the Trap címen. Az eddigi klipeken kívül stúdiófelvételeket és egy ajánlót is megnézhetünk az albumról.

hirdetés
Miles Kane szólóban

Miles Kane neve főleg a The Last Shadow Puppets kapcsán merülhet fel bennünk (mivel a The Rascals már feloszlott, a The Little Flames szintén) – gondoltuk eddig. A fiatalember ugyanis Alex Turner (Arctic Monkeys) oldalán munkálkodik lassan három éve. Az LSP-ről régóta nem hallani, ugyanis Miles mostanság nagyon el volt foglalva szólókarrierjével, Alex pedig – ahogyan Miles fogalmazott – a Monkey 4 albumon dolgozott Jamie, Matt és Nick oldalán.

Alex és Miles barátsága töretlen, a fiúk többet partiznak együtt, mint valaha (hogy azt már ne is említsük, hogy Miles háromhavonta jelenik meg Alex barátnője, Alexa Chung műsorában), valamint az albumon szereplő Telepathy című dalában is segített Mr. Turner. De nem ő az egyetlen, aki „vendégszereplő” a korongon, ugyanis nemcsak az előbb említett dalban tűnhet fel egyeseknek Noel Gallagher hangja, hanem a My Fantasy című remekmű alkotásánál is jelen volt testvérével, Liam Gallagherrel együtt. A Happenstance című szerzeményen pedig a francia modell-színésznő Clémence Poesy is segédkezett.

Miles így nyilatkozott arról, hogy hogyan került Noel a felvételre: „Lejött az egyik délután, épp amikor kevertük a lemezt, egy kávéra – s végül énekelt is egy kicsit. Csodás délután volt, micsoda legenda.” Majd ejtett pár szót a Monkey 4 albumról is: „Imádom az új lemezüket, nagyszerű album, a rajongók imádni fogják.”

Az album május 9-én fog megjelenni hivatalosan, de nem kell addig teljes bizonytalanságban várnunk, ugyanis Miles és kiadója úgy döntöttek, küldenek a kedves rajongóknak egy kis ízelítőt a közelgő albumból. A videóban a lemezen szereplő összes dalba belehallgathatunk. A CD borítója a fenti képen látható.

Ugyan a Come Closer, a Rearrange és az Inhaler című dalok klipjét már láthattuk (a Kingcrawler élő előadásban került fel az internetre, de az igazán figyelmesek hallhatták a My Fantasy és a Quicksand című számokat is, mielőtt a zenész törölte a videókat YouTube-fiókjáról), mégis akad még olyan dal, amit most először ízlelgethetünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek