Starity

Viszlát jó pasi, szervusz sármőr!

2010. június 08. 08:08   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég Gianni Annoni, az olasz műsorvezető és vendéglátós ellátogatott Magyarország legnépszerűbb bulvár napilapjának szerkesztőségébe. (Blikk) Kérdések tömkelege fogadta, alig győzött megfelelni az olvasók kíváncsiságának.

hirdetés
Viszlát jó pasi, szervusz sármőr!

Magyarország legnépszerűbb és egyben egyetlen olasz származású műsorvezetője nemrég a Blikk szerkesztőségében járt, ahol az olvasóknak online-chat formájában lehetőségük nyílt kérdezni tőle. Szó esett mindenről, amit csak el lehet képzelni. Milyen ételt utál a népszerű vendéglátós, vagy éppen melyik a kedvenc focicsapata..?

Az érdekesebb kérdéseket és válaszokat alant elolvashatjátok;

"Kedves Gianni! Figyelemmel kísérted, hogy mi lett az általad átalakított éttermekkel? Érdemes volt csinálni? Tényleg jobbak lettek a helyek?"

"Ciao! Minidig érdemes csinálni. Én és a munkatársaim maximálisan odatettük magunkat, de nem mindenki igazán hálás. A 10 étteremből, mondhatok kettőt, amiért érdemes volt, akik folytatni fogják vendéglátói szemmel. A többi az nem érdekel, hogy mi lesz velük, mert szerintem nem becsülték meg, hogy mit csináltunk."

"Bíró Lajos tényleg olyan mufurc ember, mint amilyennek a tévében látszik? Mert nekem úgy tűnt, nehéz ember. Te voltál a jó rendőr, ő a rossz rendőr. Az életben is ez van?"

"Biró Lajos Magyarország egyik legjobb séfje. Egy fantasztikus ember, nem csak a szakmájában. Egy maximalista, amilyen én is vagyok. Az életben is, amikor látja, hogy valami nem stimmel - én úgy gondolom, hogy helyesen teszi ezt. Én is ugyanilyen vagyok, csak én máshogy mondom el. De higgyétek el, egy élmény volt vele megismerkedni és vele együtt dolgozni. Örülök, hogy Bíró Lajossal barátok lettünk, mert ugyan az a célunk."

hirdetés

"Melyik a kedvenc éttermed? Na persze, a sajátodat nem ér említeni!"

"Ciao! Én a Bock Bisztrót szeretem, vagyis Bíró Lajos éttermét. Ahova még szívesen elmegyek az az Onix, a Café Kör és a Vang Mester. Nagyon szeretem még az otthonos magyar csárdákat, csak most nem emlékszem a nevekre, azért mert vidéken vannak, de megvan a névjegykártyájuk. De az enyém a legjobb! :)"

"Készülsz most valamire? Mit csinálsz mostanában? Ahogy véget értek a műsoraid, eltűntél..."

"Ciao! Én az étteremben vagyok mindig, nagyon sok fellépésem van és reklámok is vannak. 10 év alatt a "tévés életemben" volt már szünet, én nem vagyok ez a könyöklős típus, nem szeretek másokon átgázolni. Most a tévé így döntött, és én elfogadom, ha lesz még örülni fogok, ha nem akkor hidd el sok mindent fogok még csinálni, amiről biztosan te is tudni fogsz. Közben ez a pihenés lehetőséget adott, hogy műsor ötleteim legyenek, de leginkább, hogy figyeljek a most felújított éttermemre és stb. stb... de ismétlések vannak, pont a nagy étterem átalakítás... :)"

"Egy magyar-olasz focimeccsen kinek szurkolsz? Vagy mondjuk a Fiorentina-Debrecen meccsen kinek szorítottál?"

"Ciao! Ha fociról van szó, nekem egy csapat van az olasz válogatotton kívül, úgy hívják: A.C. Milan! A kérdésed érthető volt, remélem a válasz is. Hajrá Debrecen! Ez szimpátia, én komolyan csak a Milan-nak szurkolok. Értük élek és halok."

"Mit gondolsz, valóban a legjobb séfek jelennek meg a tévéműsorokban? (Sági Szilárd, Bíró Lajos...)

Te kivel készítenél közös műsort a nagy szakácsok közül? Olyanra gondolok, aki még nem szereplet ilyen főzőműsorban? Benke Laci bácsi? Kall Kálmán? Vagy?"

"Ciao! Érdekes kérdés, Bíró Lajost én nagyon szeretem, de nem az egyetlen, van sok barátom a szakmában. Nem szeretnék véleményeket mondani ez maradjon a Te lehetőséged. De persze, fogsz csalódni pozitívan is, és negatívan is. Mindenki úgy ítél, ahogy ismeri a konyhát és a gasztronómiai ízeket."

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/1/93/91/cikk_2019391/gianni.jpg

"Szia Gianni! Mikor voltál utoljára otthon? Voltál idén a velencei karneválon? A testvéred a Pomodoroban dolgozik?"

"Ciao! Pont múlt héten lejártak a papírjaim és meg kellett csinálnom a személyimet és a jogsimat, meg közben voltam térdvizsgálaton is. Plusz tévét néztem, játszottam a számítógépen és vásároltam is. Öcsivel minden fifti-fifti, akkor is, ha most orvosnál van kint és én csinálom száz százalékban. Ki tudja, hogy kedve lesz-e visszajönni. A korral jár a sok-sok orvoslátogatás. :)"

"Sikerült rendes társat találj magadnak, aki méltó hozzád és idővel feleségül is vennéd? Vagy még nem találtad meg az Igazit?"

"Ciao! HA... ha.. ha... Téged se adnálak ki, ha a barátnőm lennél. Én a magánéletemet, magamnak tartom, de azért valami van... :) Az, hogy a feleségem lesz-e? ... Csak a jó Isten tudja. Hány éves vagy? Hogy nézel ki? :)"

"Leszoktál már a cigiről?"

"Nem. Gyenge és gyáva vagyok. Ez az egyetlen egy rossz szokásom.... Te cigizel? :)"

"Keveset látni a városban, nem szeretsz sétálgatni Budapesten vagy csak nem érsz rá?"

"Ciao! Én általában robogóval járok és nem érek rá. A kérdésedben benne volt válasz is."

"Gianni, szakács vagyok és érdekelne, hogy szerinted Gordon Ramsey vagy Jamie Oliver a jobb?"

"Ciao! Erre latinul válaszolok neked: De gustibus non disputandum est. "Az ízlés nem vitatható" - részemről Jamie. De Gordon is, ahonnét jött, és amit csinált megérdemli a sikert, és tud is főzni."

"Hogy megy az éttermed. Nyitsz újat? kösz"

"Nagyon jól megy, de most nem nyitok újat. Várlak ott! Ciao!"

"Mi a kedvenc ételed?"

"Ciao! Én mindent nagyon szeretek, inkább azt mondom, amit nem, ez pedig az osztriga. A körtét sem szeretem annyira, mert nagyon cukros. Nem szeretem a gejl dolgokat."

"Olasznak vagy magyarnak vallod magad?"

"Ciao! Még mindig olasznak, de Magyarország az az otthon, ami a szívemben nagy mértékben tudta pótolni Olaszországot."

"Jó pasinak tartod magad?"

"Ciao! Szerintem jó pasi voltam, ma pedig egy sármos, karakteres, kisugárzással rendelkező pasinak érzem magam. Én szerintem, ahogy megy előre az idő, ez fontosabb, mint a szépség. Akkor is, ha sok plasztikai sebész barátom van. :)"

"Mit jelent neked az, hogy olasz mentalitás? Puszika"

"Ciao! Ez a lazaság, az az egyensúly, amit a Dolce Vita mond, vagyis nem kell mindent rögtön kihasználni, elpazarolni, fogyasztani. Sokan szemtelenségnek találják, vagy tiszteletlennek, lehet, a közvetlenség ami bennem van és ami az olaszokban van, de nem csak bennük. De az élet egy és jobb alázattal és kis örömökkel átélni és úgy gondolom, hogy egy mosoly azért nem egy drága dolog és a kedvesség szintén. Legyünk mindig pozitívak!"

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek