Starity

Abbey Lee áttér a zenére

2011. május 12. 09:09   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világ ötödik legsikeresebb modellje, Abbey Lee Kershaw az Our Mountain bandával indul zenei turnéra. Nem ő lenne az első, aki áttérne a zenei show-bizniszre.

hirdetés
Abbey Lee áttér a zenére

Abbey 18 évesen valósította meg álmát, ekkor kezdett modellkedni. Ez az élet annyira vonzotta, hogy otthonát, Ausztráliát elhagyta, s Amerikába költözött az oly sokat emlegetett álmot kergetni. Az ő csillaga szerencsésen állt, hiszen a modellek elitvilága szinte azonnal befogadta, s megszerette a különc, piercinges lányt. Most is éppen a Chanel első számú arcaként munkálkodik, s egy hónapja jelent meg a VOGUE magazin címlapján.

A szabadszellemű Abbey-nek ez mégsem elég. A művészet felé mindig is hajlott, absztrakt festő is, elsősorban olajjal szeret dolgozni. Emellett kiskora óta zongorázik, s akinek volt lehetősége hallani játékát, kétségük sem fért ahhoz, hogy Kershaw tehetséges ebben is.

Jelenleg Brooklynban él s dolgozik. Itt alapított barátja, Matthew Hutchinson egy alternatív (Muse-féle) zenét játszó bandát, melynek az Our Mountain nevet adta. Ebbe invitálta be évek után Abbey-t. Tagjai így Matthew Hutchinson, frontember (egyben Abbey Lee fiúja), a furcsán szakállas Michael Noonan, dobos, Daniel Hallpike basszusgitáros – s immáron a gyönyörű Abbey. A banda már régóta igyekszik betörni a zenei életbe, de eddig nem sokan figyeltek fel rájuk. Abbey, a szupermodell érkezése viszont rögtön rájuk irányította a figyelmet, ezzel elérve, hogy nemsokára megjelenhet első lemezük, a Wooden Hearts ('Fa szív'), amelyben Abbey zongorázik és énekel is, illetve június harmadikán lesz az első koncertjük, amelyre Abbey tervezte és rajzolta az alább látható plakátot.

hirdetés

http://1.bp.blogspot.com/_ogSQjynqHEE/TAUys4Vq8HI/AAAAAAAADco/IdJeEU3vjs4/s1600/Our+mounatain+@+Pianos,+NYC.jpg

Kershaw egész nyáron promótálni fogja lemezüket, és a bandával turnézni indulnak. Úgy látszik, nála ez nem egy szeszélyes fellángolás, mert a koncertek miatt visszamondta a New York-i divathéten való szereplését is, amely rengeteg modell távoli álma. Abbey így kommentálta az esetet: „A jövőről fogalmam sincs. A zene és a divat a mindenem, ezért nem akarok semmitől sem elzárkózni. Nem csak egy arcom van. Igazából az emberek sok mindent nem tudnak rólam. Gyakran gondolkodom azon, hogy valami új szín kéne a hajamnak, vagy éppen vissza kéne rakatni az orrpiercingemet. Szerintem kicsit őrült vagyok.”

Nos, nem Abbey az első, aki szupermodellként a zenével próbálkozik. Naomi Campbell a nyolcvanas években számos kínos videót zúdított az emberekre, s a nem létező énekhangjával akart érvényesülni. Kate Moss és Agyness Deyn is vokalistának állt be rövid időre egy névtelen bandába, majd szállt ki, amikor rájöttek, nem tudnak sikert elérni a szakmában, vagy éppen Karen Elson, aki indie zenével próbálkozott, ezzel húzva ki a gyufát eme műfaj szerelmeseinél. Kershaw-nak állítólag máris sokkal jobbak a kilátásai a kritikusok szerint.

http://www.refinery29.com/static/bin/entry/9cd/x/44413/image.jpg
Abbey és a csapat a RUSSH magazinban

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek