Starity

Ben Affleck thrillert rendez

2011. május 11. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ben Affleck két héttel ezelőtt jelentette be, hogy kiszáll Baz Luhrman legújabb filmjéből, a Nagy Gatsbyből és újabb produkcióval készül helyette.

hirdetés
Ben Affleck thrillert rendez

A hollywoodi apukának persze nyomós indoka volt erre a lépésre, hiszen nekifogott követező rendezésének, amely thriller lesz. Az Argo egy újságcikken alapul – Joshuah Bearman irományán –, mely 2007-ben jelent meg a Wierd magazinban Hogyan használt a CIA egy hamis sci-fi filmet, hogy amerikaiakat mentsen ki Teheránból címmel.

A történet 1979-ben játszódik Teheránban, amikor hat követségi dolgozó fogságba esik, és a CIA fondorlattal próbálja őket kiszabadítani. Megmentésüket filmforgatásnak próbálják meg álcázni – ez a nem létező sci-fi film pedig az Argo.

Ben a filmet nemcsak rendezi, de főszerepet is vállal benne. A stábhoz eddigi információk szerint még egy világsztár csatlakozik George Clooney személyében, aki az alkotás producere lesz. Az Argo az eddigi tervek szerint 2013-ban lesz látható a mozikban, de a forgatásokat még idén nyáron elkezdik.

Affleck már bizonyította, hogy nemcsak a kamera előtt, hanem mögötte is tehetséges: a Tolvajok városa közel 100 millió dolláros bevételt hozott amellett, hogy a közönség és a kritikusok egyaránt az egekig magasztalták.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek