Starity

Woody Allen a múltban él?

2011. május 14. 21:09   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány kritikus negatívan nyilatkozott Woody legújabb filmjéről, mely a Filmfesztivál nyitófilmje volt.

hirdetés
Woody Allen a múltban él?

Woody Allen legújabb filmjét, mely a Midnight in Paris címet viseli, május 11-én, a Cannes-i Filmfesztivál nyitóprodukciójaként mutatták be.

A rendező legújabb alkotása ezúttal nemcsak a romantikus városnézésről szól, hanem a régi művészek világába is elkalauzolja a kíváncsi nézőket, hiszen a főhős az éjfél eljövetelével visszarepül az Aranykorba, amikor még Ernest Hemingway, Gertrude Stein, Scott Fitzgerald, Picasso és Dali remekművei határozták meg a művészet fogalmát.

Allen elmondása szerint odavan a régi korok nagyjaiért, és a francia filmekért is, így különösebb kutatásra nem is volt szüksége a produkció papírra vetéséhez. „Godard, Truffaut, Resnais – mert itt a film valóban művészet és nem csak pénzcsináló iparág, mint Amerikában” – mondta.

A debütálást követően elég megosztó vélemények születtek: sokan odavoltak az intellektuális humorért és a könnyed, franciás hangvételért, ám voltak, akiket mégsem nyűgözött le a rendező. Néhány kritikus szerint Woody már nem tud újat mutatni a közönségnek, régi filmjeiből csen el jeleneteket, melyeket európai környezetben forgat újra.

Az alkotás egyébként Woody negyvenkettedik filmje, ami egyben ötödik cannes-i nyitófilmje is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek