Starity

A setét toronyból mégsem lesz film?

2011. május 17. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A horror műfaj koronázatlan királyának – Stephen Kingnek – egyik legnépszerűbb regénysorozata a Setét Torony, melyből talán mégsem készül film.

hirdetés
A setét toronyból mégsem lesz film?

A hírt a Universal közölte, és a pénzhiány számlájára írja, hogy a tervek mellékvágányra kerültek. Eredetileg három filmet és egy sorozatot is szerettek volna készíteni a Setét Torony-sorozatból, mely eddig 6 kötetből áll, ám egyes hírek szerint lesz hetedik is.

A munkálatok eddig szépen haladtak – legalábbis a szereplőválogatás – hiszen a főhős, Roland Deschain szerepére már ki is választották a megfelelő színészt Javier Bardem személyében, mégis úgy tűnik, a stúdiónak a forgatás nem várt pluszkiadásokat jelentene. A rögzítést egyébként már idén nyáron el is kezdték volna, ám úgy tűnik, erre nem fog sor kerülni – pedig az idő sürget, hiszen 2012 júliusáig produkálniuk kell valamit, vagy a jogok visszaszállnak az íróhoz.

A Universal törekszik a filmek elkészítésére, állítólag most azon dolgoznak, hogyan tudnák a költségvetést csökkenteni, viszont nem ez az egyetlen film, melyet el kellett utasítaniuk: márciusban Guillermo del Toro 150 millió dolláros projektjére mondtak nemet, mert nem tudják állni a H.P. Lovecraft regényéből, Az őrület hegyeiből készülő film költségeit.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek