Starity

Hamarosan jön az újabb vámpíros szenzáció

2011. május 17. 23:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokaknak már elege van a vámpíros filmekből – különösen a Twilight-sorozat után – ám a készítők mégis hozzányúlnak az alaptörténethez.

hirdetés
Hamarosan jön az újabb vámpíros szenzáció

Gemma Arterton és Saoirse Ronan már biztosan a Byzantium című film szereplői között vannak, mivel elvállalták a főszerepet – igaz, elég érdekes módon: a film anya–lánya kapcsolatot mutat majd be. A cannes-i filmfesztiválon jelentették be a készítését, valamint a főszereplőket.

Az eredeti forgatókönyvet Moira Buffini írta, eredetileg a fiatalabb korosztálynak, melyet Neil Jordan a saját, sötétebb és véresebb változatában visz vászonra Stephen Woolley-val 8 millió fontnyi – azaz 11 millió dollár – költségvetésből. A forgatások még idén októberben elkezdődnek. A történet egy anyavámpírról szól, aki átváltoztatja a lányát, hogy a halálos kötődésben éljenek tovább, néha testvériséget színlelve.

Az alkotópárosnak – Woolley-nek és Jordannak – nem ez lesz az első közös projektje: „Imádom a horror műfajt, és ezen a filmen már három vagy négy éve dolgozunk közösen. Mindketten gyakran vissza-visszanyúltunk Angela Carter könyvéhez, ám csak egy ötlet volt, amikor Neil Jordant fehívtam a Byzantiummal kapcsolatban, és kiderült: teljesen egyre jár az agyunk” – mondta el a készülő produkcióval kapcsolatban Stephen Woolley.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek