Starity

Eckü szerint a letöltés a jövő útja

2011. május 26. 19:07   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sok zenész elítéli a letöltéseket, Eckü és a Hősök azonban nem háborognak, inkább mindent megtesznek annak érdekében, hogy alkalmazkodni tudjanak a letöltés korához.

hirdetés
Eckü szerint a letöltés a jövő útja

A zenészek jelentős többsége elítéli az illegális letöltéseket, hiszen jelentős bevételtől esnek el ezáltal. A magyar internetezők több mint 90%-a mégis ezt a módot választja a zenék beszerzéséhez, mivel az eredeti albumokat a többség túl drágának találja. Ugyanakkor a letöltés természetes velejárója az internet fejlődésének. A kiadók bármit tehetnek, ezt a folyamatot már nem leszek képesek megállítani.

A Hősök zenekar oszlopos tagja, Eckü zenésztársaival ellentétben nem háborog: szerinte haladni kell a korral, és kihasználni az internet nyújtotta lehetőségeket.

„Az internet fejlődése és a letöltések terjedése rengeteg lehetőséget adott a zenészeknek. Sokkal könnyebben lehet közönséget építeni, napok alatt terjednek el és futnak fel tehetségek. Természetesen kellenek az eredeti lemezek is, melyek számomra leginkább egy új könyvhöz hasonlítanak. Felbontom a fóliát, kinyitom, beteszem, hallgatom, közben pedig a borítót böngészem. Csodás atmoszférát teremt” – nyilatkozta a népszerű rapper a Napló-Online-nak.

Eckü és csapata a letöltőkkel vívott szélmalomharc helyett inkább mindent elkövet, hogy a rajongóknak megérje megvenni az eredeti albumot. Szemléletét fizikai formában tükrözi legutóbbi lemezük, melyhez a vásárlók 48 oldalas kiskönyvet is kaptak ajándékba, amit sehol máshol nem tudnak beszerezni, így máris megéri megvenni az albumot eredeti példányban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek