Starity

Magyarországra érkeznek Monroe kincsei

2011. május 27. 21:09   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Marilyn Monroe féltve őrzött emlékeit a jövő évben hazánkban is bemutatják.

hirdetés
Magyarországra érkeznek Monroe kincsei

Jövőre lesz 50 éve, hogy elhunyt Marilyn Monroe. A szexszimbólum ruhadarabjait, ékszereit, leveleit viszont azóta is féltve őrzik – bár jó néhány személyes tárgyat árverésre bocsátottak –, a fentmaradt darabokat pedig egy kiállítás részeként mutatják be szerte a világon, ami a következő esztendőben hazánkba is „ellátogat”, a német székhelyű Kontakt kiadó jóvoltából.

A „kincseket” először Szegeden, a Reök-palotában kívánják prezentálni, majd az ősz közepén, egészen az év végéig Pestre költöztetik, egyelőre ismeretlen helyre.

„Magyarországi partnereinkkel elkezdtük a tárgyalásokat a kiállítás részleteinek kidolgozására. Nagyon örülünk, hogy lehetőségünk lesz éppen a jubileum évében a magyarországi közönségnek felkínálni ezt a rendkívüli, mintegy 500 darabos gyűjteményt. Természetesen a tárlat Magyarországon bemutatásra szánt részét a jubileumot követő esztendőben, 2013-ban is szívesen itt tartjuk, és elvisszük más városokba is, az ezzel kapcsolatos megbeszélések folyamatosan napirenden vannak” – nyilatkozta Ildiko Kühn, a kiadó menedzsere és a kiállítás főszervezője.

A tárgyak bemutatása mellett úgynevezett kísérőrendezvényekre is sor kerül majd, ahol a díva filmjeit és néhány biográfiáját is megtekinthetik a rajongók.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek