Starity

Fluor ringbe szállt

2011. május 28. 14:02   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Day és Fluor megvitatják az underground és a mainstream hip-hop témakörét. A bíró Eckü volt a Hősökből.

hirdetés
Fluor ringbe szállt

Az Offline Magazin legújabb webshotos anyagában a bíró szerepében Eckü jelentkezik a ringből. Az egyik sarokban Fluor áll a mainstream hip-hop-vonalat képviselve, a másik sarokban Day, aki az undergroung irányzat védelmében száll harcba. Természetesen nem valódi mérkőzésről lesz szó, csak szóban boncolgatják az underground és a mainstream hip-hop témakörét.

A mérkőzés első menetében Eckü kemény kérdést szegezett a két srácnak, ugyanis arra volt kíváncsi, hogy vajon miért van manapság nagyobb kereslet az igénytelen zenére, mint néhány évvel ezelőtt. Fluor válasza a következő volt: „Szerintem nincsen nagyobb kereslet. Én mindig nagyon meglepődök, mikor olvasom a YouTube-on, hogy »de hát hogy lehet valami ilyen igénytelen meg ilyen rossz? Régen még bezzeg milyen jó volt«. De mi? Az Álomhajó vagy a Bakancsdal? Szerintem ezek semmivel sem voltak komolyabb produkciók, mint a mostaniak.” Day inkább a régebbi és a mostani hip-hop-dalokat hasonlította össze ahelyett, hogy a popból merítene példát, mint ellenfele. Ő ezt mondta: „Való igaz, hogy 10-15 évvel ezelőtt komolyabb zenék születtek. Kicsit elment a pop irányába.”

A második kérdés már egyenes Fluorhoz szólt, akit sokan szidnak az undergroundközegből. Eckü arra volt kíváncsi, hogy mi az oka a stílusváltásnak. Fluor elmondta, hogy már régen váltott, az underground már nem motiválta, és a korábbi lemezein is volt, hogy például Depeche Mode-ra rappelt. Az electrót jobban szereti, ezért nem érezte volna hitelesnek, ha továbbra is a rapet erőlteti, de azért még most is vannak rapszámai is. Eckü Dayt is megkérdezte, hogy mi lehet Fluor sikerének titka, aki egyértelmű választ adott: A szöveg egyszerűsége.

A harmadik menetben az volt a kérdés, hogy vajon van-e komoly ellentét az underground- és a mainstreamelőadók között? Fluornak kisebb konfliktusa van Dopemannel, de nem haragszik rá, mert tudja, hogy minden geg, amit mond. Szánalmasnak tartja ugyanakkor, hogy így próbál a köztudatban maradni. Day hülyeségnek tartja a vetélkedést, de azt ő is elismeri, hogy az embereket ez vonzza.

Eckü feltette a kérdést Fluornak, amire talán sokan kíváncsiak. Mit gondol, hogyan fogadná az underground közönség, ha visszatérne régi stílusához? Fluor válasza az volt, hogy régi zenéje böszme és primitív, de ő jól szórakozik rajta. Nem tudja a közönség, hogyan reagálna, de egyetemi bulikon még mindig előkerülnek a régi dalai is. A Hősök oszlopos tagja Daytől azt kérdezte, hogy miből merít inspirációt. A válasz egyértelmű volt: a mindennapi életből.

A két ellenfélnek egymásról is véleményt kellett mondania. Fluor elárulta, hogy szereti Day zenéjét, és szívesen hallgatja. Daynek sincs problémája ellenfelével, de nem igazán szereti ezt a vonalat, ezért nem is hallgatja.

Day jelenleg új albummal készül, Fluor pedig júliusban exkluzív kiadvánnyal jelentkezik majd.

A mérkőzést Eckü döntetlennek ítélte, de mindenki döntse el maga, hogy melyik srác volt meggyőzőbb. A teljes videót lentebb megtekinthetitek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek