Starity

Veszélyben a Junior Eurovízió

2011. május 31. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden évben megrendezik az Eurovíziós Dalfesztivál gyerekváltozatát is – ám idén veszélyben lehet a lebonyolítás.

hirdetés
Veszélyben a Junior Eurovízió

2011-ben Örményország fővárosában, Jerevánban rendezik majd a Junior Eurovíziós Dalfesztivált december 3-án. A rendezés nem biztonsági okok miatt van veszélyben, hanem az alacsony érdeklődés miatt: eddig csupán 9 ország jelezte részvételi szándékát, és még háromtól választ várnak a rendezők.

A kilenc ország – Oroszország, Ukrajna, Hollandia, Moldova, Grúzia, Belgium, Fehéroroszország és Örményország – közül eddig egy döntötte el, hogy kit és milyen dallal indít: az oroszok a Как Ромео и Джульетта (Mint Rómeó és Júlia) című dallal lesznek ott, melyet az immáron másodjára induló Jekatyerina Rjabova énekel majd. A mindössze 13 éves Katya már másodjára állhat az Eurovízió színpadára, 2009-ben Kijevben már énekelt, s akkor harmadik helyen végzett.

Az ukránok július 31-én döntik el az előadó személyét, illetve a dalt, míg a hollandoknál mindkét esetben csak szeptemberben születik döntés. A többi eddig biztosan részt vevő ország még nem adott ki hivatalos közleményt arról, hogy mikor döntenek az induló mellett.

Katya Rjabova – Kak Romeo i Julietta

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek