Starity

Thalía jó úton halad a gyémántlemez felé

2010. június 13. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mexikói sajtó már majdnem megelőlegezte neki a legmagasabb elismerést, amely egy album eladásaiért elérhető, azonban ehhez még hiányzik egy arany- és egy platinalemez.

hirdetés
Thalía jó úton halad a gyémántlemez felé

Mint tudjuk, a mexikói énekesnő legújabb albumával, az akusztikus Primera fila című koncertremekművel minden eddiginél nagyobb sikereket tudhat magáénak szülőhazájában. Májusban tett promóciós látogatása csak adalék volt ehhez, s bár eddig sem sikerült senkinek sem letolni a nemzeti top 100 élmezőnyéről, azóta szakadatlanul a lista első helyezettje, immár a 28. hete.

Egyúttal a száz legeladottabb albumot tartalmazó hivatalos slágerlistán idáig ő az egyetlen művész, akinek tripla platina- és aranylemez minősítést sikerült elérnie. Már csak egy arany- és egy platinalemez hiányozna az elérhető legmagasabb kitüntetéshez: a gyémántlemez jelenleg öt platinalameznek felel meg (míg a platinalemez két aranylemezzel ér fel), és eddig mindössze néhány előadónak sikerült ezt elérnie a mexikói popzene történelmében.

Bár előző kiadója, az EMI Music is gyémántlemezzel egyenértékű kitüntetésben részesítette 2006-ban az általuk forgalmazott albumainak nemzetközi viszonylatban több mint 10 millió eladott példányáért, valójában nem az volt, hiszen ez a minősítés egy adott album eladásaiért adható.

Csak így tovább!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek