Starity

Tupac Shakur ma lenne 40 éves

2011. június 16. 17:05   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy még halála után is a világ leghíresebb rappere Tupac Shakur. Az ellene történt lövöldözések egyik résztvevője a rapper negyvenedik születésnapja előtt beszélt a történtekről.

hirdetés
Tupac Shakur ma lenne 40 éves

Egy börtönben ülő férfi, Dexter Isaac azt állítja, hogy részt vett a Tupac Shakur ellen elkövetett 1994-es lövöldözésben, majd ez vezetett a rapper két évvel későbbi halálához, valamint Notorius B.I.G. halálához is.

Dexter Isaac – aki életfogytig tartó börtönbüntetését tölti gyilkosság, rablás és egyéb bűncselekmények miatt – szerdán, Shakur 40. születésnapjának előestéjén tette meg vallomását, melyben elmondta, hogy ő is részt vett az 1994. november 30-ai, manhattani Quad Stúdió előtt történt Tupac elleni lövöldözésben, melynek során a világ leghíresebb rapperére ötször is rálőttek.

Isaac állításában az is szerepel, hogy az egykori zenei mogulnak, James „Jimmy Henchman” Rosemondnak 2500 dollárt fizetett, ha megtámadja a rappert.

„Szeretnék bocsánatot kérni Shakur családjától, hiba volt, amit tettem, hogy felbéreltem Rosemondot. Most érzem csak át igazán, hogy akkor mekkora fájdalmat okoztam Tupac és B.I.G. édesanyjainak” – nyilatkozta Dexter Isaac a börtönből az AllHipHop.comnak.

Az 1994-es lövöldözést Shakur túlélte, de ez vezetett a keleti part és a nyugati part közötti viszályhoz, melynek következtében 1996 szeptemberében ismét rálőttek Shakurra, melyben életét vesztette. Szintén a két part közötti ellenségeskedésnek tudható be az is, hogy fél évvel később, 1997 márciusában Notorius B.I.G.-re is rálőttek – ő sem élte túl az ellene irányuló támadást, és 25 évesen elhunyt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek