Starity

Új Youtube-sztár a láthatáron

2010. június 16. 14:02   |   Szerző: xBlondie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cody Simpson egy egyszerű ausztrál srác, aki Gold Coastban nőtt fel, az apukáját nézte és utánozta gitározás közben és a rokonainak énekelt családi összejövetelen, és a sok biztatás hatására Youtube-ra felrakta a videóit. A története hasonló, mint Justin Bieberé: vajon a jövője is olyan lesz?

hirdetés
Új Youtube-sztár a láthatáron

Cody Simpson 1997. január 11-én született Gold Coastban (Ausztrália), akit nemrég szerződtettek le az amerikai Atlantic Recordsnál, és akit a Wikipédia már amerikai pop/R&B énekes- és dalszövegíróként jellemez.

Látva, hogy a zene hogy összehozza az embereket, Cody gitárt és zenei leckéket kért hét évesen. Miután néhány akkordot megtanult rajta a tanárától, a kisfiú megírta az első dalát. "Arról szólt, hogy egy csirkére pelenkát tettem" - mondja nevetve. "Ki tudja, miken járt a hétéves agyam?"

A 2009-es év nyarán kezdett el a szobájában dalfeldolgozásokat felvenni, mint például Jason Mraz "I'm Yours" és Justin Timberlake sokféle dalát, továbbá a két sajátját, a "One"-t és a "Perfect"-et. Shawn Campbell, egy Grammy-díjas producer csapott le a srácra, aki még Jay-Z producere is volt.

És hogy jelenleg mit csinál Cody? Megy a világhírnév felé. Története hasonló, mint Justin Bieberé, reméljük, jövője is az lesz. Ám akadnak már utálói is: Youtube-os videói alatt "Először Justin Bieber, most meg ez!"-féle kommentárok is hemzsegnek a dícsérő és rajongói vélemények mellett. Nem csoda, ahhoz képest, hogy kezdő, első "igazi" dalát Flo-Ridával vette fel, amihez jelenleg készül a videoklip. Lehet, hogy holnap már látjuk is a TV-ken?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek