Starity

Alex Turner Amerikától „angolabb” lett

2011. június 30. 15:03   |   Szerző: Mrs. Frankenstein

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alex Turner szerint az Amerikában eltöltött idő csak még angolabbá tette őt, de nyilatkozott szórakozási szokásairól, például a bandatagokkal közös karaoke-előadásaikról.

hirdetés
Alex Turner Amerikától „angolabb” lett

Alex Turner így nyilatkozott Amerika és saját maga kapcsolatáról:Amerikában éltem egy jó ideig, de mostanra már visszaköltöztünk Angliába. Lényeg a lényeg: az Amerikában eltöltött idő alatt úgy érzem, még angolabbá váltam. Rengeteg dalt írtam az új albumra, amíg New Yorkban éltem, és közben azon kaptam magamat, hogy több angol szófordulatot használok, mint valaha.

Bár Alex mindig határozott északangol akcentussal énekel, bevallotta, ezt eldobja magától, mikor karaokézik, amit főleg az amerikai rapdalok előadásánál figyelhetünk meg. Hozzátette: A választásom általában Tupac California Love című dalára esik. Én és a dobosunk, Matt szintén nagyon jók vagyunk Eminem és Dr. Dre Guilty Conscience-éből, de R. Kelly durvább változatú Bump N' Grindjét is elég jól toljuk. Szinte szégyellem bevallani, hogy karaokézás közben amerikai akcentussal rappelek. Talán meg kéne próbáljam a Tupacet yorkshire-i akcentusban. Érdekes lenne.

Az Arctic Monkeys pár hete visszatérő és egyben az új albumot bemutató koncertet adott a zenekar alapításának városában, Sheffieldben, a Don Valley arénában, amit filmre is vettek. Arról még nem nyiltkoztak, hogy mikor jelenítik meg DVD-n. A 2007. december 17-én a manchesteri O2 Apollo stadionban rögzített koncertet (ami a 2007-es világturné utolsó előadása volt) csaknem egy évvel később, 2008. november 3-án adták ki lemezen At the Apollo néven. A felvétel 2009-ben megnyerte a Legjobb zenei DVD díjat az NME díjátadó keretein belül.

Ha ezekből az adatokból indulunk ki, elég valószínű, hogy csak a jövő év nyarának első napjaiban kapjuk meg a várva várt lemezt, bár a – különböző források szerint nagyon jól sikerült – koncert felvételeire szívesen várunk, ha hasonló sikereket ér el, mint elődje.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek