Starity

The Voice: maradnak a mentorok

2011. július 03. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ellentétben a Foxon sugárzott riválissal, A The Voice műsornál nincs zsűrivita, legalábbis egyelőre. Adam Levine, Blake Shelton, Christina Aguilera és Cee Lo Green mind visszatérnek a verseny második évadjában.

hirdetés
The Voice: maradnak a mentorok

„A fantasztikus mentorainknak nélkülözhetetlen szerepe volt a The Voice idei hatalmas sikerében, ezért is örülünk annyira, hogy mindannyian visszatérnek – nyilatkozta Paul Telegdy, az NBC ügyvezető alelnöke. – Várjuk a The Voice második évadját, hogy még nagyobb élménnyel szolgálhassunk a rajongóknak.”

A The Voice különleges műsor, ahol valóban a hang számít. Először a versenyzők átesnek egy rostán, melyben kiválogatják a negyven legtehetségesebb jelentkezőt, ezt követi a „Blind Audution”, melynél már a négy mentor előtt (pontosabban mögött) kell énekelni.

A mentorok forgószékekben ülnek, és hátat fordítva a versenyzőnek hallgatják meg az előadását, s ha elnyeri tetszésüket, megnyomják az előttük elhelyezett gombot. A székük megfordul, és így már láthatják, ki az, akit kiválasztottak a csapatukba. Amennyiben egyszerre több mentor is megnyomja a gombot, a versenyzőnek áll lehetőségében kiválasztani, hogy kinek a csapatába szeretne tartozni.

Ezt a párbajok követik. Minden mentor összeállít a csapatában négy párost, akiknek ugyanazt a dalt kell elénekelniük egy bokszringnek kialakított színpadon. Ezután a mentor (és annak szintén a zeneiparban dolgozó segédje) kiválasztják a győztest, aki tovább juthat az élő műsorba.

A The Voice különlegessége abban is áll, hogy a szavazásra több lehetőséget is kapnak a nézők. Természetesen szavazhatnak telefonhívással és SMS-sel, de az iTunes-letöltések is szavazatnak számítanak (minden egyes előadott számhoz stúdiófelvétel is készül), illetve a hivatalos honlapon letett ingyenes voksok is érvényesek.

Az első szériát a tehetséges Javier Colón nyerte, aki szintén vissza fog térni januárban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek