Starity

24 - Ez lesz az utolsó nap

2010. március 27. 05:05   |   Szerző: Necros

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Először Jon Cassar és Mary-Lynn Rajskub írtak róla a Twitteren, majd jött a hivatalos bejelentés is, nem készül több évad.

hirdetés
24 - Ez lesz az utolsó nap

A stáb épp a finálé forgatásán dolgozott, mikor megkapták az értesítést, miszerint nem lesz 9. évad. A temérdek díjjal és jelöléssel elhalmozott sorozat készítői úgy érezték, nem tudnak olyan ötlettel előállni a következő évre, amivel elégedettek lennének. Ennyi volt ebben a valós idejű formátumban. És az sem mellékes, hogy a Fox csatorna már epizódonként 5 millió dollárt fizetett a stúdiónak, ami a csökkenő nézettség és a magas bérek miatt már nem érte meg nekik. A producerek megpróbálkoztak még azzal, hogy másik csatornát keressenek, azonban az NBC-nek 3.5 millióért sem kellett a sorozat. De nem áll meg az élet, a 24 esetében sem.

Kiefer Sutherland és Howard Gordon már a mozifilmet tervezgetik, nagyon izgatottak, hogy lehetőségük van ezt elkészíteni. A helyszín ezúttal Európa lesz és végre igazán nagyszabású dolgokat is megcsinálhatnak a széles vásznon, amire a TV keretei közt nem volt lehetőség. Persze kérdés, hogy fogadja majd a közönség, mivel azt is mondhatnák sokan, hogy a sorozat lényege veszik el azzal, hogy mindössze nagyjából 2 óra alatt mesélik el egy nap történéseit. De tényleg ez a legfontosabb? Vagy inkább maga a történet és a karakterek, illetve a színészek, akik életre keltik mindezt? Ezt mindenki döntse el maga.

Mivel számítottak arra, hogy ez lesz a hattyúdal, az utolsó 8 epizóddal komolyan kockáztatnak és elég komor, összetett befejezést ígérnek. Igazi kihívás volt az íróknak és a színészeknek, néhányuknak kellemetlen is.

Az USA-ban május 24-én dupla epizóddal ér véget a sorozat 8. és ezzel egyben utolsó évada.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek