Starity

Bud Spencer életrajzi könyvet írt

2010. június 17. 21:09   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bud Spencer neve mára már fogalom, és mindenkinek a hatalmas, csattanó pofonok jutnak eszébe, illetve a nagy spagetti vagy hagymás bab evések. Terence Hillel feledhetetlen párost alakítottak. Bud most először és utoljára írta le élettörténetét.

hirdetés
Bud Spencer életrajzi könyvet írt

Carlo Pedersoli, vagy ahogy mindenki ismeri Bud Spencer most megírta önéletrajzi könyvét, aminek az 1973-ban Terece Hill-lel forgatott Különben dühbe jövünk film címét adta.

A könyvbemutatón, a sok kérdés közül, hogy minek tartja leginkább magát azt válaszolta, hogy mindennek csak színésznek nem. Pályafutása elejéről így számolt be: „Életem első nyolcvan évét mondom el első és utolsó könyvemben… Magas szintre feljutott dilettánsnak tartom magam. Nyolcvan év alatt dolgoztam autókereskedőként, útépítőként, úszóként, vízilabdásként, de voltam színész, énekes és repülőgép-pilóta is… Nem bántam meg semmit, és ha lehetne, mindent még egyszer ugyanígy csinálnék. Nem vágytam arra, hogy kamera elé álljak, de egyszer lovagolni tudó, angolul beszélő, szakállas színészt kerestek egymillió lírás fizetéssel, hát jelentkeztem.”

Úszóként országos bajnoki címmel büszkélkedhet, illetve Ő volt az első olasz, aki 100 méter gyorson 1 percnél jobb idővel teljesített. Az olasz vízilabda-válogatottal Európa-bajnoki címet nyert. Utolsó vízilabda mérkőzését a magyar válogatott ellen vívta.

1967-ben vette föl a művésznevét, a két kedvenc, a Budweiser sör és Spencer Tracy után. „Nem iszom, de a sört szeretem. Spencer Tracy pedig az akkori legnagyobb amerikai filmek csillaga volt.”

Bud Spencer idén nyolcvan éves, de szinte töretlen népszerűségnek örvend még ma is. Ünnepekkor, nyári szünetben sokadjára ismétlik klasszikus filmjeit több mint 10%-os nézettséggel. Havonta körülbelül négyezer levelet kap a világ minden részéről. Reméljük életrajzi könyvét magyarul is élvezhetik majd a rajongók.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek