Starity

A Halál Ereklyéi 2. része rekordot döntött

2011. július 16. 09:09   |   Szerző: AmyVie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pár nappal azelőtt, hogy vetítésre került volna világszerte, 25 millió dollárban váltottak jegyet az Egyesült Államokban az utolsó Harry Potter-filmre, ahol minden eddigi bezáratlan cselekményt, megválaszolatlan kérdéssort lezárnak.

hirdetés
A Halál Ereklyéi 2. része rekordot döntött

A Harry Potter és a Halál ereklyéi második, egyúttal befejező része 43,5 millió dollárt hozott a konyhára az éjféli vetítésen, amely felülmúlta a 2010-ben felállított rekordot. Tavaly a Twilight harmadik része 30 millió dollárt hozott – csak az éjszaki vetítésen.

A világon több mint 3800 helyen vetítették egy időpontban a Harry Potter utolsó útját végigkísérő filmet. Hazánkban sajnos elmaradt mindez, azonban mától már minden moziban látható.

Megdöbbentő, hogy az utolsó rész sokkal nagyobb nézettséget vonzott a premiervetítésen, mint a Halál ereklyéinek az első része, ugyanis akkor 24 millió dollár értékben váltottak jegyet az előadásra.

Az évek során egyre csak nőtt és nőtt a nézettség mértéke, ugyanis a Tűz serlege premierjére több mint hatmillióan váltottak jegyet, míg a rá következő résznél, a Főnix rendjénél már tizenkét millióan.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek