Starity

La Oreja de Van Gogh: merre tovább?

2011. július 19. 12:12   |   Szerző: kes_deanna

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A La Oreja de Van Gogh nevű spanyol zenekar új száma meglepte a spanyol és a latin-amerikai zenei világot. A dalszöveg a már jól megszokott drámai vonalat követte, de zeneileg merőben más útra tértek.

hirdetés
La Oreja de Van Gogh: merre tovább?

A La Oreja de Van Gogh a premier napján, július 16-án nyilakozott Tony Aguilarnak, az A los cuarenta nevezetű spanyol műsor vezetőjének az új számukról. A La niña que llora en tus fiestas senkit sem hagyott hidegen a spanyol és a latin-amerikai zenei világban meglepő hangzása miatt, és szintén szó esett a szeptember 15-én megjelenő albumról is.

„Minden a próbateremben kezdődött – nyilatkozta az együttes. – Ott kezdett el a szám eltérő hangzást felvenni, más irányt mutatni. Kedvünk támadt energikus számokat készíteni. A mi esetünkben a számok azok, amelyek irányítanak, önálló világuk van, és ők mutatják az irányvonalat. Ezen a CD-n szintén megmutatkozik a producerváltás is.”

Mint ahogy az új albumot, a La niña que llora en tus fiestast is az együttes és a svéd származású producer, Simon Nordberg alkotta (aki már együtt dolgozott többek között az Eagle Eye Cherryvel és Britney Spearsszel is).

„Azonnal egy hullámhosszon pendültünk – folytatta a banda. – Tökéletesen értette, merre szeretnénk menni, a zenénk irányát erősítette.”

Ezenkívül a tagok elmesélték, hogy a leendő album számait másfél évig komponálták, és a La niña que llora en tus fiestas által is képviselt teljesen más zenei vonal miatt legalább annyira izgulnak, mint a legelső nyilvános fellépésükkor.

Ígéretük szerint nagyon sok hasonló energikus szerzemény lesz a CD-n, mint a szombaton bemutatott dal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek