Starity

Múzeumban Lady Gaga húsruhája

2011. július 21. 15:03   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az extravagáns énekesnő húsruháját egy clevelandi múzeumban is megtekinthetik a rajongók. Igaz, a bizarr ruhadarab elkezdett oszlani, de sikeresen konzerválták.

hirdetés
Múzeumban Lady Gaga húsruhája

Lady Gaga történelmet írt az igazi húsból készített ruhájával, amit a 2010-es MTV Video Music Awards díjkiosztón viselt. A nagy botrányt keltő argentin marhadarabokból öszetákolt ruhadarab a clevelandi múzeum, a Rock & Roll Hall of Fame (Hírességek csarnoka) birtokában van.

A ruhával viszont akadt egy kis gond, mégpedig az, hogy elkezdett bűzleni a múzeumban. Az intézmény viszont hamar cselekedett, és felkért egy neves preparátort, Sergio Vigilatót, hogy gátolja meg ezt a folyamatot. A specialista viszont elárulta, hogy mire a kezébe került a ruha, már erősen bomlásnak indult. Azonban mivel a múzeum már kifizette a 6000 dollárt (mintegy 1 200 000 Ft), azonnal elkezdte a tartósítási folyamatot.

A mester először lefagyasztotta a különleges ruhadarabot, hogy ne bűzölögjön tovább, majd több hónapon át munkálkodott rajta, hogy sikeresen megakadályozza a bomlást, és olyan formába hozza a ruhát, hogy ki lehesen állítani. A fáradozása viszont nem volt hiába, mert a közel húszkilós ruha visszakerült a clevelandi múzeumba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek