Starity

Közel 70 ezren idén is az EFOTT-on

2011. július 21. 19:07   |   Szerző: efott.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár a tavalyi rekord nem dőlt meg, idén is közel annyian vettek részt a fesztiválon, mint 2010-ben.

hirdetés
Közel 70 ezren idén is az EFOTT-on

Nem is kívánhatott volna tökéletesebb időt, helyszínt és közönséget magának az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az év legnagyobb hallgatói bulija. A szolnoki Tiszaligetben töltött egy hét alatt összesen 67 420 látogató szórakozott és nézte végig a közel háromszáz legjobb magyar előadó, valamint Haddaway és az Apollo 440 koncertjeit. A fiatalok az utolsó napon fájó szívvel bontottak sátrat és hagyták el a csodálatos helyszínt

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának zárónapja is kivételes programmal szolgált, a Heaven Street Seven koncertjétől a Supernemen át egészen a Quimbyig, hogy csak néhányat említsünk a fellépők közül. A Tiszaliget teljes területén felszabadult fesztiválozók élvezték a zenét, a nyarat és egymás társaságát, ahogy arról Kiss Tibi is megbizonyosodott, miután kiállt a színpadra. A Quimby énekesének első kérdésére – „Jól érzitek magatokat?” – a hatalmas tömeg egyöntetű igennel válaszolt.

A rendezvény fő támogatója, a djuice már napközben is gondoskodott a fiatalok tartalmas programjáról. A Media Workshopra jelentkező lelkes egyetemisták videóújságíró képzést kaptak, amely során kipróbálhatták magukat riporterként, operatőrként, szerkesztőként, így készült el a djuice fesztiválhíradója.

Népszerű volt a termálstrand is, ahol több ezren fürdőztek az esti koncertek előtt; illetve a Civil Falu aktivitásai is számos érdeklődő figyelmét felkeltették.

Kovács Kati egy teniszmeccsről érkezett a fellépésre. Az énekesnő a 0. napi koncert után ugyanis kihívta Szolnok város polgármesterét egy barátságos mérkőzésre, amelyet a tiszaligeti pályán rendeztek. Az örökifjú énekesnő a rekkenő hőségben zajló egyórás sport után energiabombaként robbant be a rajongók közé.

Az EFOTT szervezői meglepetésajándékkal készültek Lovasi András zenekarának, a Kiscsillagnak, akik 2006-ban, éppen öt évvel ezelőtt az EFOTT-on adták első koncertjüket. A szervezők tortával és 5-ös számú EFOTT-pólókkal ajándékozták meg a zenészeket.

Az estét a nagyszínpadon a Quimby ismert dalai zárták, amelyet a közönség együtt énekelt a zenekarral.

A fesztivál zárónapján közel 18 ezren buliztak és búcsúztak az idei EFOTT-tól.

A beléptető- és nyilvántartó rendszernek köszönhetően a szervezők pontos adatokkal tudtak szolgálni a látogatószámról, amely – az előző évi rekordlétszámot megközelítve – idén 67 420 lett.

„A szolnoki Tisztaliget minden szempontból tökéletes helyszíne volt az EFOTT-nak, és ezt mind a fesztivállátogatók, mind a fellépők megerősítették. Ezúton is köszönjük a házigazda Szolnoki Főiskolának, a vendéglátó városnak, Szalay Ferenc polgármester úrnak, illetve szponzorainknak és alvállalkozóinknak, hogy hibátlan körülményeket biztosítottak a rendezvényhez. Az idei tiszaligeti EFOTT a fesztivál 35 éves történetének egyik legszebb helyszíne, amely látogatói létszáma alapján is a dobogóra került” – értékelte a rendezvényt Dajka Zoltán főszervező.

A fesztivál szervezői a djuice és a többi szponzor mellett ismét köszönik a támogatást a pazar időjárásnak, amely a szolnoki egy hetet igazi nyaralássá varázsolta a Tiszaparton.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek