Starity

Ayumi Hamasakit említi a Guardian Online

2010. március 27. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miért számít a j-pop? Eklektikus, széles körű és kiszámíthatatlan. Pár énekesnő a térség legmenőbb országából igazán megérdemelné, hogy a 'nyugat' hallja és lássa őket.

hirdetés
Ayumi Hamasakit említi a Guardian Online

Teresa Nieman cikkében kiemelten foglalkozik többek között Ayumi Hamasaki énekesnővel, akiről a következőket írja:

Lehet éppen csökken népszerűsége, jelenléte és zenei minősége, de Ayumi Hamasaki vitathatatlanul még mindig "A J-Pop királynője", és még sokáig az lesz, mielőtt bárki is a helyére lépne. Olyan híres Japánban, mint Madonna a nyugaton – egész Tokióban az arcát látni. Állandóan változó stílus-ikon, kinek már-már mesebeli hercegnő arca sosem ment keresztül semmilyen túlszexualizát imidzsen, habár ő is használ kozmetikumokat. Zeneileg, könnyedén befogadható, mainstream dalai szemet gyönyörködtető ruhakölteményekkel és rekordösszegű videóklipekkel rendelkeznek, és jelen voltak jóval Lady Gaga megjelenése előtt. És legtöbbször a zenéje jó.

Hamasaki szövegei és előadásmódja – komoly, de néha csiszolatlan hanggal – nagymértékű sebeshetőséget sugall, ezzel pedig egy-két balladája nagyon szívhezszóló. Kedvenceim közül a Ladies Night-ot emelném ki, amolyan 'girl-power' himnusz. A szövegben tanácsokat hallunk egy kapcsolat elhagyására – nem egy megszokott téma. Az a képessége, hogy szokatlan témákhoz nyúljon hozzá, teszi őt figyelemre méltóvá. Remélem nem változik.
A japán énekesnő új albuma 「Rock'n'Roll Circus」 néven jelenik meg áprilisban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek