Starity

Cloud Atlas adaptáció parádés szereposztással

2010. június 20. 10:10   |   Szerző: nozso13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az író 2004-ben megjelent regényének megfilmesítési jogai Tom Tykwer rendezőhöz kerültek, aki azonnal hozzá is látott a munkához.

hirdetés
Cloud Atlas adaptáció parádés szereposztással

Tykwer (A lé meg a Lola, Parfüm: Egy gyilkos története) felel a forgatókönyvért is, ami már önmagában különleges. Hat egymástól látszólag független történetet mesél el a film.

Ezek téren és időn is átívelnek, elkezdődik az 1850-es években egy jegyző Csendes-óceáni útjával, ahonnan az 1930-as évek Belgiumába megyünk, itt egy ifjú angol zenész titkárként dolgozik.

Ezt követően bepillantást nyerünk egy korrupt kaliforniai újságíró életébe, ő 1970 körül él. Ezután a mai Anglia következik, ahol egy könyvkiadással foglalkozó férfi ágynak esik és otthoni ápolásra szorul. Majd figyelemmel követhetjük egy kivégzésre váró politikai fogoly életét, a közeli jövő Koreájában. Ezeket távoli, apokalipszis utáni jövőben meséli el egy Hawaii-i őslakos, a tábortűz mellett.

A történet mellett a szóba került főszereplők is nagyon izgalmasak. Ugyan Halle Berry, Natalie Portman, Ian McKellen, James McAvoy és Tom Hanks szereplése egyelőre nincs megerősítve, de azt biztos, hogy Tykwer megkereste őket az ajánlatával.

Arról, hogy ki melyik karaktert kapja csak találgatni, de a regény ismeretében nem túl bonyolult dolog. Két női karaktere van a műnek: az újságíró és a politikai fogoly. Valószínűbbnek látom, hogy Berry formálja meg az újságírót, míg Portman a foglyot. A fiatal zenész nyilván McAvoy, a maradékon pedig McKellen és Hanks osztoznak.

Ha minden jól megy a forgatás már tavasszal elkezdődhet és 2011 végére akár a mozikba is kerülhet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek