Starity

Angelina Jolie kitüntetést kapott

2011. július 31. 23:11   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznőt megjutalmazták első saját rendezésű filmjéért a 17. Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon.

hirdetés
Angelina Jolie kitüntetést kapott

Honorary Heart of Sarajevo díjban részesült Angelina Jolie, aki férjével együtt utazott Szarajevóba a Nemzetközi Filmfesztiválra. A színésznő könnyekig meg volt hatva, mikor a különdíjban részesítették.

A Nemzeti Színház előtt több száz rajongó tolongott, hogy láthassa Angelina Jolie-t. A színésznő és férje boldogan állták a vakuk villanását és az autogramok osztogatását. „Azt hiszem, sírni fogok, ha nem hagyják abba” – mondta Angie az őt éltető közönségnek.

Angelina első filmje témájául az 1992–1995-ös boszniai háborút választotta. Az In the Land of Blood and Honey (Vér és méz földjén) című alkotás várhatóan decemberben kerül mozikba. A tegnapi volt a színésznő harmadik látogatása Szarajevóba. Előző két alkalommal az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagyköveteként járt a városban. Több száz ház építését is támogatta a hazatérő menekültek számára az ország keleti részén.

hirdetés

Mirsad Purivatra adta át a szív alakú díjat Angelina Jolie-nak. „Ma este egy nagy művésznek nyújtjuk át a Tiszteletbeli Szívet, nemcsak a film világában játszott jelentős szerepéért, hanem a való világ összetett problémái megoldásában való kitartásáért és aktív elkötelezettségéért is” – mondta.

Angelina hosszú barackszínű ruhát viselt a rendezvényen, és könnyekkel küszködve várta a rajongók tapsviharának elcsendesedését. „Mondtam Bradnek, félek, hogy sírni fogok.”

A film egy boszniai muzulmán nő és egy szerb szerelméről szól. Bizonyos részeket Boszniában rögzítették, de a felvételek Budapesten készültek. Néhány jelenetet több boszniai nő is kifogásolta, akik már áldozatul estek nemi erőszaknak, így a boszniai hatóságok visszavonták a forgatási engedélyt.

„Megtiszteltetés, hogy itt lehetek a fesztiválon – mondta Jolie a díj átvétele után. – Nincs nagyobb példa a művészet erejére, mint ez a fesztivál, amely a háború alatt kezdődött, és évről évre jelentősebb.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek