Starity

Jön: Az elveszett jelkép!

2010. június 20. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2012-re tervezik Dan Brown legújabb regénye, Az elveszett jelkép című könyv alapján készülő film bemutatását.

hirdetés
Jön: Az elveszett jelkép!

A harmadik Robert Langdon regény 2009 szeptemberében jelent meg, de már hallani lehet olyan híreket, hogy filmvászonra viszik a Harvard szimbólumkutatójának legújabb kalandját is. Tom Hanks már el is kezdte olvasni a The Lost Symbol alapján készült történetet és elmondása szerint, örülne, ha ismét ő játszhatná el a professzort: “Nagyon imádnám, ha folytatnák, és ha így lesz, remélem, felkérnek a szerepre.” Valljuk be őszintén, nem is lenne igazi a sztori, ha nem ő kapná meg a szerepet, hiszen az eddigi két filmben már úgy megszoktuk.

Dan Brown nevét 2003-ban ismerhette meg a világ, amikor megjelent a Da Vinci-kód című regénye, ami nagy port kavart. Világszerte 80 millió példányban kelt el, a belőle készített film pedig Amerikában 758 millió dollárt hozott a konyhára. Azóta megfilmesítették a második Robert Langdon regényt, az Angyalok és démonok-at is, amelynek könyvváltozata 2000-ben jelent meg. A második rész azonban “csak” 133 millió dollár bevételt jelentett az Egyesült Államoknak. Ennek ellenére tervezik a harmadik regény megfilmesítését is, amelynek premierje Amerikában 2012-re tehető, hogy nálunk mikor mutatják be, azt egyelőre nem lehet tudni. Tom Hanks szerepe a filmben szinte biztos, az viszont nem, hogy Ron Howard fogja-e rendezni ezt a részt.

Az eddigi két rész kissé rövidre sikeredett, de ez nagy valószínűséggel csak azok számára tűnik fel, akik a könyvet is olvasták. Hihetetlenül jó könyvekről van szó, ezért aztán igazán nagy kár, hogy a filmből olyan sok jelenet kimaradt, reméljük a harmadik résznél ez nem így lesz. Mindenesetre az a legjobb megoldás, ha a könyvet is elolvassuk és a filmet is megnézzük, így jobban összeáll a kép és azok a jelenetek is meglesznek, amelyek a filmből kimaradtak... és amíg a harmadik rész mozipremierjére várunk, ne felejtsük el, hogy a könyvet addig is olvashatjuk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek