Starity

Ősszel hivatalosan is visszatér a Blink 182

2011. augusztus 02. 17:05   |   Szerző: Strawberry

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A poppunk kultikus együttese két évvel ezelőtt bejelentette visszatérését. Azóta gőzerővel dolgoznak az új lemezen, amely idén ősszel már a boltok polcaira kerülhet.

hirdetés
Ősszel hivatalosan is visszatér a Blink 182

Tom DeLonge, Mark Hoppus és Travis Barker négy év szünet után a 2009-es Grammy-díj-átadó gálán jelentette be, hogy újrakezdik a közös munkát.

Az 1992-ben indult zenekar poppunk műfajban alkotott, híresek voltak a humoros, gúnyos, néhol botrányos dalszövegeikről és az ütősebb, pörgősebb számaikról. 1997-ben megjelent Dude Ranch című albumuk hozta meg számukra a várva várt ismertséget, a lemez világszerte 1,5 millió példányban kelt el. Két évvel később a srácok kiadták következő nagylemezüket, amely sikeresebb volt, mint az előző. Ezen a korongon szerepel az együttes egyik legsikeresebb dala, az All the Small Things, amely az amerikai slágerlistán a hatodik, a briten a második helyig jutott.

Ez idő alatt a banda a korszak egyik legnagyobb poppunkzenekarává nőtte ki magát, még egy apró szerepet is kaptak a népszerű tinivígjátékban, az Amerikai pitében. Az utolsó közös album 2003-ban jelent meg, amely a kritikusok szerint az addigi év egyik legjobb lemeze. A turnék során az együttes tagjai között nőtt a feszültség, amely végül ahhoz vezetett, hogy a banda 2005 februárjában bejelentette visszavonulását. A tagok viszont nem hagytak fel a zenéléssel, és külön utakon folytatták karrierjüket.

Hosszú szünet után a tagok ismét összeültek, és megbeszélték nézeteltérseiket. Ennek kiváltó oka lehetett, hogy 2008-ban producerük, Jerry Finn elhunyt, majd az együttes dobosa, Travis súlyos repülőgép-balesetet szenvedett. Egy évvel később pedig már a visszatérésüket jelentették be a rajongók nagy örömére. Amerikai és európai koncertek sorozata következett, ami mellett a hatodik stúdióalbumon dolgoztak, amely az információk szerint szeptember 27-én Neighborhoods címmel fog megjelenni. A lemezről ízelítőként bemutatásra került az első dal Up All Night címmel.

Azonban ősszel nem csak új albummal örvendeztetik meg a rajongókat, a fiúk ugyanis elkészítették a róluk szoló dokumentumfilmet Blinkumentary címen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek