Starity

Noel Gallagher visszatért

2011. augusztus 04. 19:07   |   Szerző: Strawberry

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Oasis egykori gitárosa és dalszövegírója most szólókarrierbe kezdett. Noel Gallagher öccse nélkül folytatja pályafutását, míg Liam az Oasis tagjaival turnézik.

hirdetés
Noel Gallagher visszatért

A jól ismert angol bandát, az Oasist 1991-ben alapította Liam Gallagher, akihez később bátyja, Noel is csatlakozott. Tíz sikeres album után, 2009-ben Noel és Liam között addig nőtt a feszültség, míg Noel ki nem lépett a bandából. Elhatározta, hogy öccse nélkül folytatja zenei pályafutását, és szólókarrierbe kezd. Liam és az Oasis többi tagja együtt folytatták a zenélést, azonban már nem Oasisként, hanem Beady Eye-ként adták ki debütáló lemezüket 2011 februárjában.

Most pedig Noelen a sor, aki hamarosan kiadja első szólólemezét Noel Gallagher's High Flying Birds címmel. Elmondása szerint nagyon élvezte a munkát, hogy nem szorítja az idő, és mivel egyedül dolgozik, nem kell elmagyaráznia a dalokat senkinek.

Gallagher ősszel turnéra indul, ahol Oasis-slágereket is játszani fog. Október 17-én pedig megjelenik első lemeze, amelyről az első dalt (The Death of You and Me) már mi is meghallgathatjuk, és a hozzá készült klipet is megtekinthetjük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek