Starity

Feltámadt Spanyolország

2010. június 22. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Spanyolország a Svájc elleni vereség után ismét önmagát mutatta és megszerezte első győzelmét a 2010-es futball-világbajnokságon.

hirdetés
Feltámadt Spanyolország

Spanyolország és Honduras június 21-én mérkőzött meg egymással. Spanyolországnak ezt a meccset kötelező volt hoznia ahhoz, hogy fenntartsa világbajnoki reményeit.

Ahogy az várható volt, Vicente del Bosque csapatát támadásra szervezte. Spanyol támadásban nem lehetett hiányunk, Villa, Torres, Ramos, Xavi de még Navas is folyamatosan bombázta a hondurasi kaput, ami meghozta az eredményét, Villa ugyanis a 18. percben balról tört be a 16-oson belülre, majd egy parádés cselsorozat után 14 méterről csavarta a labdát a bal felsőbe.

A spanyolok ezután sem vettek vissza a tempóból, folyamatosan érkeztek a jobbnál jobb beadások főként Navastól, de ezekkel senki nem tudott élni.

Majd a szünet után a hondurasi oldalon csere történt, Welcome érkezett a Espinoza távozott a pályáról. Utána ismét a spanyolokon volt a világ szeme, Navas készítette elő a helyzetet David Villának, akinek a lövése Guevarra lábán megpattanva száguldott a kapuba.

A 60. percben a hondurasi kapu előtt Izaguirre lépett rá Navas lábára, a bíró 11-est ítélt. A büntetőt David Villa végezte, finoman akarta a kapu bal alsó sarkába helyezni, azonban a labda néhány centire a kapufa mellett suhant el. Így Villának nem sikerült a mesterhármas.

Spanyol oldalon pályára lépett még Xavi Hernández helyett Cesc Fabregas, Fernando Torres helyett Juan Mata és Sergio Ramos helyett Alvaro Arbeloa. Matanak, Fabregasnak és még Villanak is akadt egy-egy helyzete, de abból gól nem született. Spanyol oldalon Casillasnak nem sok védeni valója akadt.

A végeredmény: Spanyolország - Honduras 2:0. Folytatás június 25-én pénteken Chile ellen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek