Starity

Glenn Close életműdíjat kap

2011. augusztus 18. 13:01   |   Szerző: sbajok1992

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szeptemberben megrendezendő 59. San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon Glenn Close megkapja a Premio Donostia életműdíjat.

hirdetés
Glenn Close életműdíjat kap

Glenn Close a nyolcvanas évek elejétől igen szép és töretlen filmes karriert futott be. Már az első filmjéért (Garp szerint a világ) Oscar-díjra jelölték, majd ezt követte még négy jelölés (A nagy borzongás, Őstehetség, Végzetes vonzerő, Veszedelmes viszonyok). Ezenkívül 2 Golden Globe-díjjal, 8 Golden Globe-jelöléssel, 2 Emmy-díjjal és 4 Emmy-jelöléssel büszkélkedhet eddig. Olyan nagyszerű rendezőkkel is dolgozott, mint Franco Zeffirreli vagy Tim Burton.

A színésznő idén szeptemberben veheti át a rangos díjat, tavaly Julia Roberts kapta, az elsőt pedig 1986-ban adták át. Close ezzel a díjjal olyan színészóriások mellé kerül, mint Meryl Streep, Robert De Niro, Woody Allen vagy Gregory Peck. Az 59. San Sebastián-i filmfesztivál szeptember 16-án kezdődik, és kilencnapos lesz.

Várhatóan Close új filmje, az Albert Nobbs című dráma még idén mozikba kerül. A 19. század Angliájában játszódik a történet – a férfiuralom idején. Close olyan nőt alakít, aki végső elkeseredésében komornyiknak áll, és megpróbál munkát szerezni. A filmben szereplni fog továbbá Mia Wasikowska, Aaron Johnson és Jonathan Rhys Meyers is. A színésznő nemcsak filmekben, hanem sorozatokban is remekelt. A kemény zsarukban alakítását Emmy- és Golden Globe-díjakra jelölték, míg rá pár évre A hatalom hálójában című sorozatáért 2 Emmyt és 1 Golden Globe-díjat zsebelt be.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek