Starity

Daniel Radcliffe horrorban szerepel

2011. augusztus 18. 18:06   |   Szerző: Mélodrame

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Daniel Radcliffe Potter-korszak utáni első filmje, a The Woman in Black című thriller-horror hamarosan érkezik.

hirdetés
Daniel Radcliffe horrorban szerepel

Daniel Radcliffe a Harry Potter-filmek mellett eddig elsősorban színdarabokban szerepelt, hamarosan azonban újabb film főhőseként bizonyíthat.

A fiatal színész új filmje, a The Woman in Black minden téren tökéletes ellentéte a nagy sikerű Harry Potter sorozatnak: a viszonylag alacsony költségvetésű produkció egészen kis stáb munkájának gyümölcse. A kis csapat gyors és eredményes hozzáállását bizonyítja azonban, hogy a forgatás – a Harry alakját röpke 10 éven keresztül megformáló Daniel számára – rövid ideig tartott. Mindezek fényében sokakat meglepett a hír, hogy Daniel elvállalta a szerepet, ő azonban egészen másként látja a helyzetet: „Hatalmas előrelépés ez számomra minden tekintetben, hisz ez az első alkalom, hogy idősebb karakter bőrébe bújhatok.”

Daniel szándékosan keresi az új kihívásokat, és bízik benne, hogy új filmje is segítségére lesz azon a rögös úton, melynek végén sikerül majd maga mögött hagynia Harry Potter alakját. Ráadásul – saját bevallása szerint – vonzódik a rejtélyes, sötét történetekhez. „Nem akarok unalmas szerelmesfilmekben szerepelni, melyek csak arról szólnak, hogy két ember találkozik, aztán boldogan élnek. Ez unalmas, és ilyen amúgy sem létezik.”

A The Woman in Black viszont minden téren megfelelt a fiatal színész elvárásainak, akit már a forgatókönyv olvasása során megragadott a film főhősének karaktere.

A filmben Daniel egy Arthur Kipps nevű fiatal ügyvédet alakít, aki egy eldugott, álmos brit kisvárosba utazik, hogy rendezze elhunyt ügyfele iratait. Arthur hamarosan sötét titkokkal szembesül, majd megjelenik a fekete ruhás nő kísérteties alakja is.

A film rendezője James Watkins, a Susan Hill regényén alapuló forgatókönyvet pedig Jane Goldman írta. A The Woman in Black körül egyelőre nagy a titkolózás, a forgatásról megjelent néhány fotó alapján azonban sejthetjük, hogy Danielnek ismét valami rossz és sötét erővel kell megküzdenie. A képek alapján viszont a varázspálcát ezúttal baltára cseréli. A színész állítása szerint a film nézőinek hátborzongató élményben lesz részük, ezt bizonyítván Daniel még egy titkot is elárult nekünk: „Elég ijedős vagyok... Talán meg sem nézném a filmet, ha nem szerepelnék benne.”

A The Woman in Blacket várhatóan 2012 februárjától vetítik a mozik, addig meg kell elégednünk a rövid előzetesekkel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek