Starity

Sztárok és a drog

2011. augusztus 31. 17:05   |   Szerző: badperfect

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rengeteg sztár szokott le már a drogról, de sokan bele is haltak. Vajon a népszerűség az oka, hogy tudatmódosító szerekhez nyúlnak?

hirdetés
Sztárok és a drog

Eminem, Amy Winehouse, Fergie, Lady Gaga, Bruno Mars és Lindsay Lohan csak pár világsztár, akik az elmúlt évek során kokainfüggőség áldozatai lettek. Vajon a túl nagy felhajtás okozza, hogy drogokhoz kell nyúlniuk, vagy talán csupa viccből csinálták? Sokan belehaltak, sokan öngyilkossági kísérletet hajtottak végre, valakik erős akaratuknak köszönhetően leszoktak, mások viszont majdnem életüket vesztették a függőségben.

Kezdjük csak a nemrég elhunyt Amy Winehouse-zal. Az angol énekesnő éveken keresztül kokainfüggő volt, évekig nem lehetett a popszakmában hallani róla. Július végén holtan találták angliai lakásában. Mint azóta kiderült, nem volt semmilyen illegális szer az énekesnő szervezetében, a sokévnyi intenzív drogozás azonban megtette hatását, hiszen a tehetséges sztár tüdeje és mája már 25 éves korában is annyira lestrapált állapotban volt a rengeteg alkohol, cigaretta és egyéb szerek miatt, hogy egyik sem működött teljes mértékben.

A ma már Grammy- és Oscar-díjas rapper, Eminem régen csak a drognak élt. A rapper sokáig függő volt, míg egy nap annyira túllőtte magát, hogy mentő vitte el lakásáról. Mindössze két órán múlt az élete, egyszer pedig öngyilkossági kísérletet is tett – eredménytelenül. Ma viszont már szerencsésnek mondhatja magát, most már tisztább, mint valaha. Neveli lányát és örökbe fogadott lányait, karrierje pedig szárnyal.

A popénekesnő, Lady Gaga is nyúlt már droghoz. Gaga állítása szerint sokszor belőtte magát, mikor magányosan ült lakásában és írta a dalszövegeit. „Minden egyes sort bánok, amit akkor leírtam. Mindenkinek üzenem a világban, hogy ne nyúljanak droghoz. A drog tényleg maga az ördög” – nyilatkozta. Az énekesnő is már igen tisztának mondhatja magát, hiszen teljesen leszokott róla.

A Black Eyed Peas énekesnője, Fergie is használta már a drogot. Az énekesnő saját módszerrel szokott le róla. Állapota anno olyan súlyos volt, hogy már az orvosok is lemondtak róla. „A dokik az mondták, hogy aki egyszer függő lesz, az már soha nem fog tudni leszokni róla” – Ezek szerint tévedtek, ugyanis már Fergie is egészséges.

2010 egyik legnagyobb felfedezettjét, Bruno Marsot le is tartoztatták kokainbirtoklás vádjával, 2010. szeptember 20-án fogták el Las Vegas-i hotelszobájában. Épp fürdött, amikor testőrei riszatották a rendőrséget, akik egyből ki is érkeztek. Neki akkor ez a balhé egyáltalán nem jött jól, hiszen akkor kezdett befutni a zeneiparba. Szerencsésen megúszta a börtönt, és ma már ő is tiszta, karrierje pedig szárnyakra kapott.

A mostanság csak botrányairól híres énekes-színésznő, Lindsay Lohan sem ártatlan bárány. A gyereksztárként híressé vált Lohan már többször próbált kiszabadulni a drog fogságából, de a kisebb sikerek után általában visszaesett. A pletykák szerint Lindsay karrerje és élete is kezd ismét felfelé ívelni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek