Starity

Bonnie Tyler visszatér

2011. szeptember 05. 15:03   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei év lemezdömpingje mellett a brit rocklady most újra francia–angol kétnyelvű duettel tér vissza, melyet hamarosan a francia rádióállomások is játszanak majd, de több meglepetés is vár a rajongókra.

hirdetés
Bonnie Tyler visszatér

A világ egyik legnagyobb zenei kiadója, a Sony Music és annak leányvállalata, a Columbia idén már négy válogatásalbumot jelentetett meg Bonnie Tyler dalaival, a legutóbbi augusztus elején a Meat Loaffal közös Heaven & Hell volt, díszdobozos formátumban. Szeptember 23-án pedig egy hérom lemezből álló box kerül kiadásra Bonnie Tyler legnagyobb slágereivel Best Of címmel. Egyes francia internetes lapértesülések szerint az új kiadvány tartalmazza majd a nemrég felvett új, félig angol, félig francia nyelvű dalát, amelyet Laura Zen francia énekesnővel ad elő. Az Eternal Flame (Amour Éternel) a The Bangles együttes 1988-as slágere, amely többek között a brit Top of the Pops és az amerikai Billboard toplistán is első lett, és az együttes egyik legsikeresebb dala volt. Az eredetileg angol nyelvű dal újrahangszerelve Bonnie és Laura előadásában is esélyes arra, hogy felkerüljön a francia toplistára.

Részlet az új dalból:

Bonnie Tylernek nem idegen a francia nyelv, hiszen több dala is jelent már meg. Ráadásul 2004-es Si Demain (Turn Around) című kétnyelvű slágere Kareen Antonnal 12 hétig vezette a SNEP toplista első helyét, és csak Franciaországban 700 000 példány kelt el belőle 2004-ben. Mindezért platinalemez minősítést kapott, és ez lett minden idők legnagyobb példányszámban elkelt bilinguális dala az országban, megelőzve ezzel a kilencvenes évek elején megjelent 7 second című, francia–szingaléz nyelvű sláger 150 000 eladott példányát. De Belgiumban és Lengyelországban is az első helyen szerepelt, Svájcban a 7., míg a World Chart toplistán a 3., az EU Singles Chart 4., a World Airplay Charton a 24. helyet szerezte meg. It’s a Hertache című 1977-es világslágerének szintén 2004-es francia–angol nyelvű verziója (Si Tout S’Arrete) is szép sikereket ért el Franciaországban. A SNEP listán a 12. volt, míg Belgiumban a 7., amiért aranylemezzel jutalmazták, de felkerült még a lengyel, a svájci és az Euro Chart toplistára is.

A megjelenéseknek azonban még nincs vége. Szeptember 9-én a német Zyx Music kiadja a Bonnie Tyler: Live in Germany 1993 című koncertfelvételt CD, DVD valamint de luxe CD+DVD formátumban extrákkal. A 150 percnyi anyag Bonnie Tyler 1993-as németországi Angel Heart lemezbemutató turnéjának koncertanyaga. Legutóbb 2006-ban jelent meg DVD Bonnie Tylerrel, egy francia és egy brit kiadás, valamint egy CD+DVD Thaiföldön és egy DVD+CD Szingapúrban és Chilében, The Complete Bonnie Tyler címmel. Az énekesnő jelenleg is turnézik, így kevés ideje jut a lemezfelvételre, de újabb dalai és kiadványai kárpótolják a rajongókat, és év végére talán egy új nagylemez is a boltokba kerül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek