Starity

Hogyan válasszunk parfümöt?

2011. szeptember 08. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden lány szeretne tartós, finom illattal kitűnni, most megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani a parfüm kiválasztásához.

hirdetés
Hogyan válasszunk parfümöt?

Minden lány életében előbb vagy utóbb eljön az a pillanat, amikor saját, igazi parfümöt szeretne. Ilyenkor születésnapra, karácsonyra kérnek anyukájuktól valamilyen parfümöt, melyet legtöbb esetben az anyuka a parfüméria eladóitól tanácsot kérve választ ki gyermeke számára, esetleg ha a tudatos tinilány konkrét kéréssel áll elő, akkor azt az illatot kapja meg masnival átkötve. De vigyázni kell, ezzel ugyanis nagyon könnyen mellé lehet fogni.

A jól kiválasztott parfüm egyéniségünk része, hosszú időn át lehet leghűségesebb társunk, melyet semmi pénzért nem cserélnénk másra. Barátaink, családtagjaink, osztálytársaink mind érzik az illatunkat, megszokják rajtunk, később pedig akaratlanul is hozzánk és a velünk együtt eltöltött időhöz kapcsolják tudatalattijukban. Ezért fontos, hogy minden esetben saját magunk válasszuk ki azt az illatot, amit viselni szeretnénk. Nem szabad a szép üveg, a jó reklám, vagy épp a kedves eladó tanácsai alapján dönteni, illetve a parfümériákban található papírcsíkok is hazudnak, hiszen mindenki bőrén teljesen másképp viselkednek az illatok. Ami a barátnőnkön jól mutat, saját magunkon kifejezetten kellemetlen lehet, fejfájást okozhat.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne vegyük igénybe az eladók segítségét, hiszen ha teljesen tanácstalanul állunk a vásárlás előtt, segíthetnek fényt deríteni arra, hogy egyáltalán milyen illatcsaládokba tartozó parfümök között érdemes válogatnunk. Egyesek a gyümölcsös, míg mások a virágos illatokat részesítik előnyben, de nagyon népszerűek a frissességet sugárzó aquás, illetve citrusos illatok is. Magunknak kell eldöntenünk, hogy milyen parfümök felelnek meg ízlésünknek, illetve melyek passzolnak leginkább a személyiségünkhöz.

Egy parfümöt tudni kell viselni, ne válasszunk tehát túlságosan kirívó, hivalkodó illatot, ha visszahúzódóak, félénkek vagyunk. Természetesen tinikorban még senkinek sincs teljesen kialakult egyénisége, ezért is készít sok parfümgyártó – elsősorban a celebritások – tinik számára olyan illatokat, melyek különösen populárisak, hiszen a legkedveltebb parfümjegyekből állítják össze, mely fiatalos, közkedvelt parfümöket eredményez. Ilyenek például az egzotikus, zamatosan gyümölcsös Escada parfümök, vagy a süteményesen, cukrosan édes Britney Spears-parfümök. Ezek egy bizonyos kor után már komolytalanok, de tizenévesen egy érett nő illatát is nevetséges lenne magunkra permetezni.

Ha megtaláltuk a nekünk tetsző illatfajtákat, akkor az eladónak már van egy kiindulópontja, hogy melyik termékeket ajánlja számunkra. Azonban a nagy válogatás közepette pihenőre is szükségünk van, hiszen egy átlag ember orra csak néhány különböző illatot tud egymás után teljes mértékben befogadni és feldolgozni. Először érdemes a papírcsíkokra fújni pár parfümöt, majd a nekünk tetszőket elvinni, akár ki a szabadba, megvárni, míg megmutatják magukat teljes valójukban, majd visszamenni, és a legjobban tetszőket saját bőrünkre fújni. Ilyenkor se kötelezzük még el magunkat a vásárlás mellett, legjobb, ha szépen hazamegyünk, szagolgatjuk, hogyan változik az illat a bőrünkön, illetve kitapasztaljuk, hogy meddig is tart rajtunk a csoda.

Ha egyik illatba sem leszünk szerelmesek, ha nem érezzük magunkat jól benne, ne féljünk tovább válogatni, hiszen egy parfüm általában egyáltalán nem olcsó, viszont egy üvegcse normál esetben sokáig tart, tehát csak olyan terméket vegyünk meg, melyet biztos, hogy használni és szeretni fogunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek