Starity

Művészet vagy ízléstelenség?

2011. szeptember 07. 13:01   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy Los Angeles-i férfi többek között gyógyszerekből, édességből, valamint sminkfelszerelésekből készítette el a legismertebb sztárok portréit.

hirdetés
Művészet vagy ízléstelenség?

A művészet nem ismer határokat – szokták mondani. Ezért el is hoztuk a legújabb bizonyítékot arra, hogy a mondást még véletlenül se lehessen megcáfolni. A lentebb látható alkotásokat egy Jason Mercier nevű Los Angeles-i, magát művésznek nevező férfi készítette. Elmondása szerint Amy Winehouse halála ihlette meg, ezért elsőként az ő portréját készítette el, több mint 5000 darab kapszulából.

Ez a „megtiszteltetés” nemcsak Amyt érte, hanem több, korábban elhunyt sztárt is, mint például Michael Jacksont és Heath Ledgert. A művészlelkű Jason az előbbi nevek mellett megalkotta Courtney Love és Kelly Osbourne portréját is. Ezek szintén gyógyszerekből készültek. Hozzájuk azért a gyógyszert választotta alapanyagként, mert életük valamely szakaszában mindegyiküknek köze volt a gyógyszerekhez vagy a drogokhoz.

Azonban a fantáziadús Mercier igyekezett minden, a környezetében megtalálható kacatot felhasználni. Így aztán minden egyes „szerencsés kiválasztott” a saját gyenge pontjával, vagy a leginkább rá jellemző dolgokkal szembesül a portréja láttán. A humorista Rosie O’Donell a túlsúlya miatt édességekből készült el, míg Mariah Carey sminkfelszerelésekből. A kivétel talán Kim Kardashian, ugyanis nem tudni, hogy ő miért édesgyökérből készült. De amikor a Hello Kitty-s cuccokból készült Hello Kittyre nézünk, az az érzésünk támadhat, hogy erősen túl lett adagolva a cukiság. Természetesen Lady Gaga sem maradt ki – mert tudjuk, hogy ahol az ő neve nincs megemlítve, az szinte nem is számít –, aki elektronikus alkatrészekből tevődik össze. Talán a nyershús találóbb lett volna.

Az, hogy mindez művészetnek számít-e, csak nézőpont kérdése. Az alkotó szerint az, de a rajongók minden bizonnyal nem nézik túl jó szemmel, hogy egy-egy kép olyan anyagból készült el, ami esetleg az adott sztár halálát is okozhatta.

Végül pedig lássuk a remekműveket:


Amy Winehouse


Kelly Osbourne


Michael Jackson


Heath Ledger


Courtney Love


Barack Obama


Rosie O’Donnell


Mariah Carey


Pink


Kim Kardashian


Taylor Swift


Lady Gaga


Hello Kitty

A fenti nevek mellett még olyan sztárokról készült hasonló alkotás, mint Tina Fey, Anna Nicole Smith, Chris Rock, Donald Trump, Faye Dunaway, Mary-Louise Parker és Nicolas Cage.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek