Starity

Elhunyt Andy Whitfield

2011. szeptember 12. 16:04   |   Szerző: Domcicc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

39 évesen elhunyt a színész, akit a legtöbben Spartacusként ismerhettek.

hirdetés
Elhunyt Andy Whitfield

Szeptember 11-én reggel Andy Whitfield meghalt Sydney-ben. A színész non-Hodgkin limfómával küzdött 2010 március óta, ám néhány hete még azt nyilatkozták kollégái, hogy már jobban van, beszéltek is vele, és most jól érzi magát. Mint most kiderült, mégsem sikerült legyőznie a rákot, és családja körében érte utol a vég tegnap.

Andy Whitfield 1974 novemberében született, életében építész és modell is volt. 1999-ben költözött Ausztráliába, ekkor kezdte meg színészi karrierjét. Andyt remek színésznek tartották, akik ismerték a munkáját. Habár korábban szerepelt a közismert McLoad lányai című sorozatban is, a nagy sikert a Spartacus: Vér és homok hozta meg számára. A címszerepet játszotta, a sorozatot 2010-ben sugározta a Starz csatorna. Amikor a következő évadról esett szó, már mindenki tudta, hogy halogatni kell a forgatásokat Andy betegsége miatt. A csatorna előzménysorozatot készített, melyben Andy csak visszajátszásokban tűnik fel, új jelenete nincs. Ekkor már kezdett nyilvánvaló lenni, hogy nem fog visszatérni a szerepbe, bár többször úgy nézett ki a dolog, hogy felgyógyul, és tudja folytatni. Sajnos azonban mindig visszaesett a betegségbe, és habár a legerősebb kezeléseket kapta, nem sikerült legyűrnie a rákot, így szerepét újracastingolták, helyére végül Liam McIntyre jött. Barátai, családja, kollégái a továbbiakban is kitartottak mellette, végig tartották a kapcsolatot. Andy korábban úgy döntött, ha eljön élete utolsó pár órája, azt szeretné családja körében eltölteni.

A tragikus esetet a Starz csatorna is bejelentette: „Szerencsésnek mondhatjuk magunk, amiért együtt dolgozhattunk Andyvel a Spartacusban, és megismerhettünk egy olyan embert, aki nemcsak a képernyőn volt bajnok, hanem a saját életében is. Andy inspirált mindannyiunkat, ahogy ebben a személyes csatában küzdött, bátran, erősen, türelemmel. Imáink ezekben a nehéz időkben a családjának szólnak. Andy továbbra is élni fog a családja, a barátai és a rajongói szívében.”

Fájó szívvel búcsúzunk Andytől, nyugodjék békében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek