Starity

Mágikus sorozatok

2011. szeptember 15. 12:12   |   Szerző: Brittany

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vámpírok után most a boszorkányok is visszatérnek. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány boszorkányos sorozatot, amelyek nézők millióit ültették a televíziók elé.

hirdetés
Mágikus sorozatok

A vámpírmánia után idén ősszel a boszorkányok is visszakövetelik a helyüket. A The CW legújabb sorozatát, a The Secret Circle-t már a premier előtt hatalmas érdeklődés övezi. Az új széria kapcsán összegyűjtöttünk néhány mágikus sorozatot, amelyek már bebizonyították, hogy a boszorkányok is le tudják ültetni az embereket a képernyők elé.

Sabrina the Teenage Witch

A sorozatot 1993-ban kezdték el forgatni, és Melissa Joan Hart számára Sabrina Spellman szerepe hozta meg a világhírnevet. Mindenki ismerte akkoriban a kis boszorkányt, aki két nagynénjével és beszélő macskájával, Salemmel él egy házban, miközben próbálja elsajátítani a boszorkányság minden csínját-bínját. A 22 perces epizódokat egészen 2003-ig követhették nyomon a nézők.

HEX

A 2004-ben napvilágot látott sorozat már kicsit komolyabban foglalkozott a témával. Christina Cole játszotta a főszereplő, Cassie-t aki csak későn döbben rá, hogy mekkora erővel rendelkezik. A képi világ sötét, és elég elvont az egész történet. Valószínűleg ez lehet az oka, hogy az angol sorozatból mindössze két évad készült el.

Eastwick

Mindenkinek szüksége van egy kis varázslatra az életében. A rövid történet a következő: három nőből boszorkány lesz egy kívánságkútnak köszönhetően. Ennek következtében a városba érkezik egy jóképű és gazdag idegen, aki maga az ördög. A mindössze egy évadot megélt sorozat nem rendelkezett igazán erős mondanivalóval, de az elkészült 13 epizód tökéletes kikapcsolódást nyújt egy vasárnap délutánra.

Wizards of Waverly Place

Ki ne ismerné a Russo testvéreket? A Disney sorozata Selena Gomez főszereplésével szinte pillanatok alatt beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Gyerekek millióit ülteti a mai napig a televíziók elé, és sztárt faragott a fiatal színészekből. A fiatal varázslók kalandjai egy új világba kalauzolnak bennünket.

Charmed

A három testvér bűbájos kalandja 1998-ban kezdődött, és elsöpört szinte minden akkoriban futó sorozatot. Alyssa Milano, Holly Marie Combs és Shannen Doherty – majd később Rose McGowan – a hármak erejével a nézőket is elkápráztatták. A Halliwell testvérek története adta vissza leginkább azt a boszorkányságot, amiről a könyvek is szólnak. A széria 179 epizódot élt meg, és a mai napig nézettek az ismétlések is.

Bewitched

Az igazi klasszikus boszorkánysorozat. Elizabeth Montgomery játszotta a mágia tudományát birtokló feleséget, aki hozzámegy egy átlagos emberhez. A nászútjukon közli az urával, hogy bizony neki természetfeletti ereje van, de megígéri azt is, hogy nem fogja használni, és úgy él majd, akár egy halandó. Természetesen a dolgok sosem mennek ilyen egyszerűen. A nagy népszerűségnek örvendő vígjáték sorozatot 1964-ben kezdték el forgatni és összesen 254 epizód készült belőle.

Természetesen a fentiek mellé még sorolhatnánk számos nagy sikerű televíziós sorozatot, amelyben feltűnt egy-egy mágikus erővel rendelkező lány vagy éppen férfi. Már csak az a kérdés maradt hátra, hogy vajon a The Secret Circle is fel tudja venni a versenyt az elődeivel és be tud kerülni az emlékezetes mágikus sorozatok közé. Ezt mindenki döntse el maga. A titkos koven tagjai ma este varázsolják el először a nézőket a The CW csatornán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek