Starity

Izomnövelés csokival?

2011. szeptember 23. 12:12   |   Szerző: Emily O.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy friss kutatásból kiderült, hogy az étcsokoládé fogyasztása jelentősen befolyásolhatja a sportteljesítményt – írja a Nők Lapja Café.

hirdetés
Izomnövelés csokival?

Az étcsokoládéban található úgynevezett epicatechin nevű növényi anyag az Amerikai Wayne egyetem tudósai szerint nagyban hozzájárul az izmok növekedéséhez. Olyan, mintha kimennénk a szabadba, és kocognánk egy jót.

Az egyetem szakemberei középkorú egereken végezték a kísérletet, melyeket három különböző csoportba osztottak. Az első csoport egerei hozzá voltak szokva az edzéshez, őket rendszeresen futópadon futtatták. A második csoport alanyai nem sportegerek voltak, ők 15 napon keresztül napi kétszer kaptak epicatechinkivonatot. A harmadik csoport állatai pedig nem sportoltak, és nem is kaptak a különleges kivonatból.

A kísérlet végeztével a kutatók azt tapasztalták, hogy a 15 napos epicatechinkúra utána a második csoport egerei ugyanúgy teljesítettek, mint az első csoport edzett egerei. A harmadik csoport teljesítménye pedig jócskán elmaradt az előző kettőétől.

A kutatók abban reménykednek, hogy ez a folyamat az embereknél is ugyanúgy működik. Viszont ennek pontos meghatározásához több kísérletet kell még végrehajtaniuk. De ha valóban így van, akkor az étcsokoládé a kor előrehaladtával megsokszorozódó izomveszteség gyógymondja lehetne.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek