Starity

Megjelent Bennett és Winehouse duettlemeze

2011. szeptember 20. 14:02   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új duettlemezzel lepte meg magát 85. születésnapjára Tony Bennett. A tizenöt Grammy-díjjal büszkélkedő előadó friss albumán található a júliusban elhunyt Amy Winehouse utolsó felvétele, melynek klipjét már múlt héten láthatta a közönség.

hirdetés
Megjelent Bennett és Winehouse duettlemeze

A Tony Bennett: Duets II című lemez hétfőn jelent meg. Az amerikai énekes világsztárok társaságában énekelte fel klasszikus slágereit. Partnerei között volt Lady Gaga, Michael Bublé, k.d. lang, Aretha Franklin, Sheryl Crow, Willie Nelson, Norah Jones, Andrea Bocelli, Alejandro Sanz, Mariah Carey és Amy Winehouse is – tájékoztatta a Sony Music Hungary kedden az MTI-t.

Amy Winehouse és Tony Bennett a legendás londoni Abbey Road Studios-ban március 23-án rögzítette közös felvételét, a Body and Soul című dalt, egy 1930-ban írt popklasszikust. Ez az utolsó szám, amelyet a 27 évesen elhunyt Winehouse július 23-ai halála előtt rögzített.

„Nagyon jól éreztük magunkat a stúdióban, és Amy boldog volt amiatt, hogy aznap milyen jól sikerült énekelnie. Szerintem egyszerűen briliáns volt, és ez a felvétel tökéletesen örökítette meg egyedi művészetének lényegét. Ritka nagy tehetség volt” – idézte most fel Tony Bennett.

A dalból és a hozzá készült klipből származó bevételeket az énekesnő családja által alapított Amy Winehouse Foundation kapja, amely különböző, gyerekekhez kapcsolódó ügyeket fog támogatni.

Bennett új lemezének felvételeit az év elején Los Angelesben kezdte, tavasszal New Yorkban, Nashville-ben és Olaszországban folytatta. A Duets II, amelynek producere Phil Ramone volt, a Tony Bennett Duets: An American Classic című kiadványt követi, amely 2006-ban három Grammy-díjat nyert és Bennett legtöbb példányban eladott lemeze lett.

A Duets II amerikai és európai munkálatait az Oscar-díjas Dion Beebe (Chicago, Egy gésa emlékiratai, Collateral – A halál záloga) vette filmre, és az új CD mellett jelent meg DVD-n, mintegy dokumentációs kiadványként. Bennett vasárnap a Metropolitan Operában adott koncertet, vendégként Aretha Franklin, Alejandro Sanz és Elton John is színpadra lépett.

Az énekes, aki pályáját az ötvenes években kezdte, több mint száz albumot jelentetett már meg és eddig több mint 50 millió korongot adott el. Vizuális művészként is sikeres, hiszen három eredeti festménye látható a világhírű Smithsonian állandó gyűjteményében. A New York-i Department of Educationnel közösen megalapította a Frank Sinatra School of the Arts középiskolát, amely szülővárosában, Queensben található. Feleségével, Susannel az Exploring the Arts nevű szervezetet hozták létre, amely a New York-i állami középiskolák művészeti oktatását támogatja, valamint további hét középiskola munkáját segíti New York-szerte.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek