Starity

Feloszlott az R.E.M.

2011. szeptember 21. 23:11   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

31 év után tette le a gitárt a 15 nagylemezzel rendelkező alternatív rockot játszó legendás banda.

hirdetés
Feloszlott az R.E.M.

Az R.E.M.a hivatalos weblapján jelentette be a feloszlás hírét szerdán. A közleményben elmondták, hogy mennyire hálásak mindenkinek azért, amit a pályafutásuk alatt elértek, és a legmélyebb köszönettel tartoznak azoknak, akiket csak egy kicsit is megértintett a zenéjük és meghallgatták a számaikat. A tagok többek között azt is elárulták, hogy nagyon nehéz döntést hoztak, de egyszer mindennek vége szakad, és ennek most jött el az ideje.

Az alternatív rockot játszó bandát 1980-ban alapította Peter Buck, Mike Mills, Michael Stipe és Bill Berry. Mint sok más együttes, ők is garázszenekarként kezdték a pályafutásukat, eleinte feldolgozásokkal. A zenekarnak 1988-ban jelent meg az első igazi ismertséget hozó lemeze, melyen megtalálható a hazánkban is népszerű Shiny Happy People című dal. Az 1994-es Monster turné után – melyen Bill agyvérzést kapott, és kilépett a csapatból – már csak három taggal folytatták tovább a zenélést.

Az R.E.M. 31 évvel és 15 kiadott nagylemezzel a háta mögött búcsúzik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek