Starity

Bemutatta új dalát Bonnie Tyler

2011. szeptember 30. 19:07   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bonnie Tyler rajongói igazán termékeny hónapokat élnek át, hiszen a híres brit rockénekesnő és egykori lemezkiadója, a Sony Music szinte sorozatban jelentet meg újabb és újabb kiadványokat a dalaival.

hirdetés
Bemutatta új dalát Bonnie Tyler

Hivatalosan szeptember 26-ától vásárolható meg digitális formátumban a Best Of 3CD Box, ami digipack csomagolásban csak október 3-án kerül a boltok polcaira. Az ára nem olcsó, ugyanis 20 és 35 eurót is elkérhetnek a különböző üzletek az exkluzív kiadványért, ami nem is csoda, hiszen a régi örökzöld klasszikusok mellett a 2004-es és a 2005-ös nagylemez slágereit is tartalmazza, továbbá eddig kiadatlan dalokat, és több élő koncertfelvételt is. A Total Eclipse of the Heart című slágerének eredeti rádióverziója és 2005-ös verziója mellett egy francia átirata is hallható, amit eddig még sehol sem mutattak be.

A kiadvány abszolút újdonsága pedig egy vadonatúj duett, az Amour Éternel (Eternal Flame) régi nagy örökzöld sláger francia-angol nyelvű verziója, amit Bonnie és Laura Zen szombat este a francia TF1 csatorna Generation 90 című műsorában adtak elő, igaz csak egy részlet erejéig. A Párizsi La Zénith 5000 nézőt befogadó arénájában a közönség óriási ovációval fogadta a két énekesnőt, illetve szombat este Franciaországban 4,6 millió nézőt ültettek a tévé képernyője elé. A dal pedig már a francia Top 250 Airplay listára is felkerült. A rajongók most azt találgatják, hogy vajon sikerül-e Bonnie Tylernek újra több mint 700 ezres lemezeladást produkálni Franciaországban, és hogy felül tudja-e múlni a Si Demain sikerét új dalával.

Bonnie Tler Best Of 3CD Box 2011
Bonnie Tyler: Best Of 3CD Box 2011

Pénteken jelenik meg – 3 hét késéssel – a Live in Germany 1993 CD, DVD és CD+DVD – Deluxe Edition a német Zyx Musictól. Egyes hírek szerint a csúszást szándékosan időzítették a Best Of lemez megjelenése elé, hogy a rajongók inkább a koncertkiadványt preferálják a háromlemezes válogatásalbummal szemben. Érdekes, hogy váratlanul, a múlt hét vége felé derült csak ki, hogy napokon belül megjelenik a Best Of digitális formátumban is, még a DVD megjelenése előtt. További furcsaság, hogy a CD+DVD kiadója, a Zyx Music szeptember 9-e után még egy héttel sem tudta konkrétan megmondani a pontos megjelenés dátumát, annak ellenére, hogy már augusztus végén előrendelési opciót kínáltak az internetes áruházak a vásárlók számára. Mindenesetre a következő egy hétben, egyszerre négyféle kiadvány kerül az üzletekbe Bonnie Tyler dalaival és koncertfelvételeivel.

Érdekesség

A Sony Music két hete egy négydalos, csak digitálisan letölthető válogatásalbumot dobott piacra. Nem lenne egyedülálló eset Bonnie Tyler karrierje során, hogy a lemezkiadók egymást próbálják felülmúlni a Tyler-rajongók kegyeiért. 1992 és 1993 között volt a legélesebb harc, amikor az Angel Heart-nagylemez megjelenése után (amelyet az egykori BMG adott ki) a Sony Music váratlanul egy válogatásalbumot dobott piacra óriási reklámkampánnyal, összezavarva ezzel a németországi rajongókat, hiszen Bonnie Tyler nem sokkal korábban szakított a Sony Music kiadóval és átment a németországi konkurenciához. Válaszként a BMG országos turnét hírdetett óriásplakátokon és promóciós anyagokat terjesztett, valamint minden létező németországi tévéshow-ban bemutatták az új nagylemez dalait. A Sony válogatása platinalemez lett, míg a nagylemez arany minősítést ért el a németeknél, dupla platinát pedig a norvégoknál. A két kiadó közötti versenyt a Sony és a BMG eggyéválása szüntette meg véglegesen, hiszen addig ha az egyik kiadott egy lemezt, a másik nem sokkal később reagált rá, több esetben hasonló címmel bocsátották forgalomba a kiadványokat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek