Starity

Eva Mendes útja a sztárságig

2012. március 05. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A ma 38. életévét betöltő éves Eva Mendes idestova 14 éve aktív színésznő. Nézzük meg, honnan jutott el idáig, karrierje kezdetétől egészen 2012-ig.

hirdetés
Eva Mendes útja a sztárságig

Eva Mendes Miamiban, Floridában született kubai szülők gyermekeként. Szülei válását követően édesanyjával Los Angelesbe költöztek. Kevesen tudják, de apáca szeretett volna lenni, és kemény római katolikus neveltetést kapott. Ezzel édesanyja előtt szeretett volna tisztelegni, aki mindent feláldozott lányáért. A gimnázium után a California Egyetemre járt, de tanulmányait félbehagyta, mert elkezdett a színészet iránt érdeklődni. Ivana Chubbucknál tanult színészkedni.

Felfigyeltek szépségére

Új ügynöke kezei között kapott néhány szerepet különböző videoklipekben. Az első szereplése a Pet Shop Boys – Se a vida é (That's the Way Life is) klipjében 1996-ban volt. Feltűnt az Aerosmith 1997-es Hole in My Soul című klipjében, és ugyanebben az évben a híressé vált Miami című Will Smith videóban. A kilencvenes évek vége felé már kisebb szerepeket is kapott sorozatokban. Láthattuk a Vészhelyzet (1998), a Mortal Kombat: Conquest (1998) és a V.I.P. – Több, mint testőr (1999) egy-egy epizódjában.

Fél lábbal Hollywoodban

2000-ben megkapta első filmszerepét a Rémségek könyve 2: A végső vágás című filmben. A rendezők itt figyeltek fel rá, bár ezután sem osztottak rá jelentős szerepeket, de világsztárokkal dolgozhatott együtt. A 2001-es Kiképzés című film stáblistáján szerepelt utoljára eredeti nevén, ezt követően megváltoztatta azt Mendesre. A várva várt áttörést a 2003-as Halálosabb Iramban hozta meg neki, amiben egy beépült ügynököt alakít, Monica Fuentest. Ugyanebben az évben még három nagy sikerű produkcióban csillantotta meg bájait. 2005-ben újra Will Smith-szel dolgozhatott együtt A randiguru című romantikus vígjátékban. 2007-ben a nagy sikerű képregény adaptációban, A szellemlovas című filmben szerepelt Nicolas Cage mellett, valamint 2008-ban az ugyanebbe a kategóriába sorolható Spirit – A sikító városban. 2008-ban még játszott a Nők című filmben, olyan nagyágyúkkal, mint Annette Bening és Meg Ryan. 2009-ben újra Nicolas Cage-dzsel dolgozott együtt a Mocskos zsaru – New Orleans utcáin című filmben. Szinte minden műfajban kipróbálta magát, azonban egy valami nem változott meg az évek során: a szexbomba-imázs!

Eva mint reklámarc

Miss Mendes több kampány nagykövete volt már az évek során. Volt Julianne Moore, Halle Berry és Cindy Crawford mellett a Revlon kozmetikumok arca, mely bevételéből a mellrákosok alapítványát támogatta. 2007-ben levetkőzött a PETA-nak. Reklámozta Calvin Klein Secret Obsession elnevezésű parfümjét, és ő lett a Calvin Klein-fehérneműk reklámarca is. 2008-ban modellt állt Marino Parisotto kamerái előtt a Campari Kalendárnak. Jelenleg Thierry Mugler Angel nevű parfümjének kampányarca, mely bevételeit szintén a mellrákosokért folytatott küzdelemre ajánlotta fel. 2011-ben a világmárka, a Reebok arca is lett.

Színésznő és énekesnő is?

A Pancser Police című filmhez készült zenei korongon Eva Cee Lo Greennel közösen vett fel egy dalt, a Pimps Don't Cryt. Sokak szerint csak beszél a számban, és ez egyeltalán nem nevezhető éneklésnek, s a kritikusok le is húzták a dalt. Az Angel parfümhöz készült reklámban viszont már énekel a csodálatos színésznő.

Az elvonókúra

Eva Mendes karrierje nem mondható hullámosnak, mindig is voltak szerepei. 2008-ban valamiért belefáradt a rivaldafénybe, és a kábítószerhez nyúlt. Azt nem tudni pontosan a mai napig sem, hogy gyógyszert vagy alkoholt fogyasztott-e, de bevonult az Utah állambeli elvonóra, ahol korábban Lindsay Lohan és Britney Spears is megfordult. A kezelések hatékonyak voltak, a színésznő még élvezte is.

Csendes magánélet

A színésznő magánélete nem éppen botrányokkal fűszerezett. 2002-től egészen 2011-ig George Augusto filmrendezővel élt együtt. Hírbe hozták a színész Jason Sudeikisszel is, de közös fotót nem láthattunk róluk. Legújabb filmjének, a The Place Beyond the Pines forgatásán partnerével, Ryan Goslinggal hozták hírbe, akivel azóta is együtt van. A hölgyről köztudott, hogy szereti elcsavarni partnerei fejét. A színésznőnek azonban esze ágában sincs megházasodni, sőt még gyermeket sem szeretne, így a házasulni készülő férfiaknak kemény dió lehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek