Starity

Fiú-lány barátság?

2011. október 07. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak illúzió csupán vagy létező dolog? Vajon szövődhet-e szoros barátság két ellenkező nemű, heteroszexuális fiatal között?

hirdetés
Fiú-lány barátság?

“Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt – a nő férfit” – mondta híres írónk, Karinthy Frigyes.

Sokan mégis váltig állítják, hogy igenis létezik igaz és tartós barátság fiú és lány között. De mit is értünk barátság alatt? Egy barátra mindig lehet számítani, jóban-rosszban kiáll melletted, hajnali 3-kor is felhívhatod, ha lelkisegélyre lenne szükséged. Egy barát nem csak akkor barát, ha beültök valahova egy italra, nem csak akkor van veled, mikor bulizni mentek. Egy barát pontosan azért barát, mert nincs köztetek több, nem is volt, és egyikőtök sem szeretné, hogy legyen. Természetesen szakítás után alakulhat ki barátság, ha békében váltok el, de valamikor ott érzelmek is voltak, a vonzalom pedig valószínűleg mindig megmarad.

Ennek tudatában ki kell jelentenünk, hogy az igazi fiú-lány barátság rendkívül ritka. A legtöbb esetben legfeljebb haverságról beszélhetünk, míg sok esetben a barátságnak hitt kapcsolat fájdalomhoz, csalódáshoz vezethet. Meglehetősen gyakori, hogy egy idő után az egyik fél beleszeret a másikba, de mivel érzéseiről nem mer nyíltan beszélni, a várakozás lassan teljesen felemészti belül. Mikor végül mégis hangot ad érzelmeinek, a másik fél pedig visszautasítja, a barátság már soha nem lesz a régi. Ha a barátságból szerelem szövődik idővel, az is csodálatos dolog, de ha esetleg véget ér, elveszítesz egy barátot.

Veszélyes játszma ez mindkét fél számára, hiszen az elején nem lehet tudni, hogy át fogja-e lépni valamelyikük a mágikus küszöböt. A természet nem barátságra teremtette a férfit és a nőt, de ha mégis van egy nagyon jó barátod, aki a másik nemet képviseli, becsüld meg nagyon!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek