Starity

Legenda nem vész el, csak átalakul

2011. október 10. 17:05   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Budapestre szépen vissza-visszatérő, október 19-én a Barba Negra Music Club színpadára lépő Uriah Heep ékes bizonysága annak, hogy legenda nem vész el, legfeljebb átalakul: a hard rock mintha egyfajta reneszánszát élné.

hirdetés
Legenda nem vész el, csak átalakul

Kitűnően példázza ezt a Uriah Heep új albuma, melyen Mick Box együttese ismételten bizonyítja, hogy nem őskövületek, hanem eleven, dinamikus, és ami a legfőbb, még mindig mérhetetlenül kreatív csapat.

Új lemezük, az Into The Wild, kevésbé fémes, nyers és éles, mint az utóbbi két évtized általánosnak mondható rockzenei tendenciái. Érezhetően dominál az orgona és az ének, a gitár nem harap úgy, ahogy esetleg másoktól megszokhattuk, és ugyan a ritmus lendületes, magával ragadó, rengeteg benne a játék, a variáció – a számokban a tökéletes mesterségbeli tudás inkább lenyűgöző színességgel, ötletességgel párosul, amitől csak még könnyebben megszerethető lesz ez a zene.

Az albumon így egymást követik a jobbnál jobb dalok. Még az ortodox Uriah Heep rajongók is kizárólag csodálattal tekinthetnek a csapatra, amely mostanában minden megnyilvánulásával – élőben és lemezen egyaránt – azt bizonyítja, hogy szó sincs itt trottyos öregfiúk ötlettelen labdázgatásáról: a banda felett múló, de még mindig múlhatatlan idő szépségén túl továbbra is számíthatunk egyéb elbűvölő őrületekre is. A banda ma is rendkívüli teljesítményekre képes.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek