Starity

Vágó Zsuzsi lett az év musical színésze

2011. október 28. 10:10   |   Szerző: Kelly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Operett Napján, október 24-én adták át a Budapesti Operettszínház művészeinek a munkájuk elismeréséért járó díjakat.

hirdetés
Vágó Zsuzsi lett az év musical színésze

Már tizedik alkalommal tartották meg a díjátadót a színházban a Magyar Operett Napja alkalmából. Az ünnepélyes díjátadóra a Cigányszerelem előadás szünetében került sor.

A kulturális államtitkár-helyettes, Hammerstein Judit nyitotta meg a díjátadót, aki ünepi beszédében a színház külföldi és belföldi töretlen sikereit is taglalta. Az Év Operett Színésze Peller Károly lett, az Év Musical Színésze pedig Vágó Zsuzsi.

A Vágó lány többek között a szeptemberben debütált Miss Saigon musicalben nyújtott kiemelkedő alakításáért nyerte el a díjat, de a színháznál már olyan darabokban is szerepelt, mint a Rebecca, a Rudolf, a Mozart, a Rómeó és Júlia. A Miss Saigonban a főszerepet, Kimet játssza, ez a szerep pedig gyerekkora óta szerepálma volt:

„Megtisztelő és nagyon örülök a kitüntetésnek. Boldogsággal tölt el, hogy fantasztikus művészek és művésznők után én is megkaptam a díjat. Oszvald Marika mellett állni a színpadon pedig nagyszerű érzés volt, mivel nagyon szeretem és tisztelem őt, példaképemnek tartom, mert olyan energiával rendelkezik, amely irigylésre méltó.”

Rajtuk kívül még többek között Boncsér Gergely vehette át a Marsallbotot a tavalyi díjazott Bordás Barbarától. Ezt a díjat mindig az évad legígéretesebb fiatal tehetségének ítélik oda. Illetve Oszvald Marika kapott Hungarikum-díjat a pályáján nyújtott teljesítményéért.

Gratulálunk az idei év díjazottjainak!

Fotó: operett.hu

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek