Starity

A Coldplay feldolgozta Rihanna slágerét

2011. október 29. 11:11   |   Szerző: audrey

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mi történik akkor, ha Rihanna dance-pop slágerét az ikonikus alternatív rock banda, a Coldplay dolgozza fel? Ezt a kérdést maga a formáció válaszolta meg.

hirdetés
A Coldplay feldolgozta Rihanna slágerét

Úgy tűnik, Chris Martin az utóbbi időben hatalmas Rihanna-rajongó lett: a Coldplay legújabb lemezére elkészült vele egy duett, amely a Princess of China címet viseli, emelett a banda frontembere egy interjúban alig győzte magasztalni a 23 éves énekesnőt, és azt is kijelentette, hogy a barbadosi szépség még nála is jobban énekel.

A Coldplay jelenleg a hét elején megjelent ötödik stúdióalbumát népszerűsíti világszerte, ennek keretein belül látogatott el a nagy-britanniai BBC Radio 1's Live Lounge műsorába. Itt a banda előadott 2 új számot az új korongról, illetve a show hagyományaihoz híven egy feldolgozással is megörvendeztette a hallgatóságot. A fentiek alapján pedig talán nem is olyan meglepő, hogy Chris Martinék Rihanna aktuális slágerét énekelték el.

A We Found Love-ot a bandának sikerült egy teljesen egyedi hangszereléssel átdolgozniuk: míg az eredetiben az elektronikus elemek dominálnak, addig a Coldplay verziójában a zongora, a dob és a gitár kap hangsúlyt. Bár Chris Martin az elején megjegyezte, hogy „ez akár szörnyű is lehet”, egyértelmű, hogy a négytagú formáció remekül megbirkózott ezzel a számmal, ami stílusukhoz egyáltalán nem áll közel.


A Coldplay előadja Rihanna We Found Love című slágerét

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek