Starity

Mollie King diszlexiásokat segít

2011. november 04. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szőke énekesnő is diszlexiával küzd, éppen ezért állt önkéntesnek, hogy segítsen a rászorulókon abban, amiben tud.

hirdetés
Mollie King diszlexiásokat segít

Talán kevesen tudják, hogy a The Saturdays énekesnője, Mollie King gyermekkorában komoly diszlexiával küzdött. Ugyan ez a fajta betegség még mindig jelen van az életében, most mégis olvasással segít a részorulókon.

Pár napja új tanközpontot avattak az angliai Bloomsburyben, a Capital Child Learning Roomot, aminek keretein belül még több gyereknek és felnőttnek tudnak segíteni. Emellett a karácsony közeledtével a Volunteer Reading Help nevű szervezet több mint 70 iskolába küld 100 önkéntest – köztük Mollie-t is –, hogy a diszlexiások segítségére legyenek.

„Amikor az osztályban mindenkinek kellett felolvasni néhány bekezdést, akkor csak ültem a helyemen, és rettegtem, hogy mindjárt én jövök. Szerencsére ilyenkor mindig segítségemre volt az egyik legjobb barátom, aki a nehezebb szavakat a fülembe súgta. Aztán rájöttem, mi a probléma, hogy sokkal butábbnak éreztem magam, mint ami voltam.”

És hogy az énekesnő miért is adta a fejét önkénteskedésre? „Iskola után mindig sokkal több korrepetálás kellett, mint a barátaimnak, így aztán részesültem az önkéntesek szeretetében. Tudni, hogy vannak emberek akik segíteni akarnak, inspiráló.”

Mollie a megnyitón beszédet mondott, s hasonló sorsú társait akarta inspirálni: „Nem szeretném, hogy bárki is úgy érezze, nem érheti el a céljait, csak azért, mert diszlexiás. A középsuliban mindenki arról álmodozott, hogy egyetemre vagy főiskolára megy, ügyvéd vagy orvos lesz. Én csak énekesnő akartam lenni. Kemény volt, de sosem hagytam, hogy bármi is megállítson. Szeretném azt hinni, hogy valamilyen módon tudtam ösztönözni a fiatalokat, hogy elérjék céljaikat.”

Nos, Mollie elérte a céljait, a The Saturdaysszel sikeres, múlt hónapban adták ki legújabb kislemezüket, és ebben a hónapban jelenik meg negyedik nagylemezük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek